Ολυμπιακός: Αγωνιστικός και οικονομικός απολογισμός

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 04 Απριλίου, δημοσιογραφική διάσκεψη του ΔΣ του Ολυμπιακού Λευκωσίας στο οίκημα του σωματείου με θέμα τον αγωνιστικό απολογισμό της απελθούσας χρονιάς 2015-16, καθώς επίσης και την ανακοίνωση οικονομικής εκστρατείας για την ενίσχυση του σωματείου.

Αγωνιστικός Απολογισμός

Στην διάσκεψη, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Σεραφείμ παρουσίασε ολοκληρωμένο αγωνιστικό απολογισμό για την απελθούσα

αγωνιστική περίοδο. Η περίοδος αποτιμάται θετικά, καθότι αγωνιστικά ο Ολυμπιακός Λευκωσίας στο γήπεδο μάζεψε 62 βαθμούς, τους περισσότερους από όλες τις ομάδες της κατηγορίας, με 20 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Δυστυχώς η αφαίρεση τριών βαθμών για τα κριτήρια του Μαρτίου 2015, αλλά και άλλοι λόγοι δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει την άνοδο του στην πρώτη κατηγορία.

Όσον αφορά στην συνεργασία του Ολυμπιακού με τον προπονητή κύριο Χρύση Μιχαήλ και την τεχνική του ομάδα, άπαντες στο ΔΣ του Ολυμπιακού δηλώνουν ικανοποιημένοι, και θα επιχειρήσουν την χρονική επέκταση της συνεργασίας και για την νέα αγωνιστική περίοδο. Για το ρόστερ της ομάδας, ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον προπονητή της ομάδας, η αίσθησή όμως που επικρατεί στο ΔΣ του Ολυμπιακού είναι ότι θα επιχειρηθεί η διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας με την ανανέωση συμβολαίων, καθώς επίσης και η ενίσχυση του δυναμικού με ποιοτικές επιλογές.

Σύντομο λόγο απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Λευκωσίας κύριος Ανδρέας Αριστοδήμου. Ο κ. Αριστοδήμου τόνισε το ηθικό πλεονέκτημα του Ολυμπιακού Λευκωσίας έναντι άλλων ομάδων, τονίζοντας ότι στην συνείδηση και στην αντίληψη του φίλαθλου κόσμου της Κύπρου ο Ολυμπιακός είναι ο πραγματικός αγωνιστικός πρωταθλητής της Β Κατηγορίας.

Για τους αγωνιστικούς στόχους της νέας χρονιάς, αναφέρθηκε από τους κ.κ. Σεραφείμ και Αριστοδήμου ότι αυτοί θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το οικονομικό και την έκβαση που θα έχει η εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης του σωματείου. Πρόθεση του ΔΣ είναι να συνεχίσει την πρωταγωνιστική πορεία στην Β Κατηγορία, με στόχο την επάνοδο στην Α Κατηγορία, εντούτοις οι στόχοι της ομάδας θα μπορούν να καθοριστούν ρεαλιστικά στη βάση των οικονομικών δυνατοτήτων του Ολυμπιακού. Ο ερχόμενος μήνας αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο για τον καθορισμό των στόχων της νέας περιόδου.

Αποχαιρετισμός Νίκου Νικολάου

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και απευθύνθηκε στα ΜΜΕ και ο τέως πλέον αρχηγός του Ολυμπιακού Λευκωσίας, Νίκος Νικολάου, ο οποίος στα 37 του χρόνια αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Ο Νίκος, ο οποίος αγωνίστηκε από το 2002 στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε και αρχηγός της ομάδας, σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα, δήλωσε περήφανος που υπηρέτησε ως αρχηγός του Ολυμπιακού Λευκωσίας και απηύθυνε κάλεσμα στον μεγάλο κόσμο του Ολυμπιακού να παραμείνει κοντά στην ομάδα και να στηρίξει τις προσπάθειες για επανάκαμψη του σωματείου. Οι κ.κ. Σεραφείμ και Αριστοδήμου ευχαρίστησαν τον αρχηγό, αναφέροντας ότι θα επιχειρηθεί η άμεση αξιοποίησή του σε καίριο τεχνικό πόστο στον Ολυμπιακό.

Εκστρατεία Οικονομικής Ενίσχυσης

Στην διάσκεψη παρουσιάστηκε επίσης αναλυτικά η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το σωματείο του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Η αποτυχία εξασφάλισης της ανόδου, στέρησε από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας τα δικαιώματα τηλεοπτικού συμβολαίου, με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός της διοίκησης για ικανοποίηση των απαιτήσεων των πρώην ποδοσφαιριστών της ομάδας να ανατρέπεται άρδην.

Ήδη για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των κριτηρίων του Μαρτίου, θα πρέπει να καταβληθεί εντός των ημερών ένα ποσό κοντά στις 70000 ευρώ, ενώ για τον Οκτώβρη του 2016 περιμένουν τον Ολυμπιακό 24 υποθέσεις πρώην ποδοσφαιριστών, ύψους πέραν των 400000 ευρώ. Σε αυτά προστίθενται και οι μηνιαίες δόσεις σε πρώην ποδοσφαιριστές, οι οποίες μέχρι τον Οκτώβρη αναμένεται αθροιστικά να ξεπεράσουν τις 30000 ευρώ. Οι υποχρεώσεις αυτές είναι δυσανάλογες των εσόδων της ομάδας στην Β Κατηγορία, και τα δεδομένα αυτά θέτουν εν αμφιβόλω ακόμη και την επιβίωση του σωματείου. Ήδη οι παράγοντες του Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει σειρά επαφών με τους πρώην ποδοσφαιριστές στους οποίους υπάρχουν οικονομικές οφειλές, με σκοπό την εύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Το ΔΣ του Ολυμπιακού, στην προσπάθεια του να εξεύρει οικονομικούς πόρους σε μια περίοδο η οποία δεν αναμένεται να έχει οποιαδήποτε άλλα έσοδα για το σωματείο, ανακοίνωσε εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό την ικανοποίηση των οικονομικών κριτηρίων της FIFA και την τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεων του σωματείου για την απελθούσα αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα το ΔΣ του Ολυμπιακού προχώρησε στην έκδοση και κυκλοφορία λαχείου ενίσχυσης της ομάδας με βραβείο ένα αυτοκίνητο Ford Fiesta. Θα κυκλοφορήσουν συνολικά 10000 λαχεία αξίας 20 ευρώ έκαστο, και τυχερός λαχνός θα είναι αυτός που τα 4 τελευταία νούμερά του θα ταιριάζουν με τα 4 τελευταία νούμερα του πρώτου τυχερού αριθμού του κρατικού λαχείου της κλήρωσης 29 Ιουνίου 2016. Αναλυτικά οι τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου που θα κληρωθεί είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου (http://www.olympiakos.com.cy).

Επίσης ο Κώστας Σεραφείμ ανακοίνωσε ότι τα μέλη και οι φίλοι της ομάδας μπορούν να καταθέτουν οικονομική βοήθεια για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας σε ειδικό λογαριασμό ο οποίος έχει ανοίξει ειδικά για τον σκοπό αυτό, με τα ακόλουθα στοιχεία:

Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιακός Λευκωσίας

Ελληνική Τράπεζα

Αριθμός Λογαριασμού 124-01-030813-02

IΒΑΝ: CY10 0050 0124 0001 2401 0308 1302

SWIFT: HEBACY2N

Keywords
Τυχαία Θέματα