ΟΛΤΕΚ: Δεν σημαίνει ότι έχουν δίκαιο οι μαθητές –Διερευνώνται οι καταγγελίες

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής (18/11) μαθητές και γονείς έξω από την Τεχνική Σχολής Α’ στη Λευκωσία.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ (Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου) Παναγιώτης Λυσσάνδρου  ο οποίος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.

«Αυτή η υπόθεση δεν είναι τώρα που έχει ξεκινήσει, γνωρίζουμε από την έρευνα που έχουμε κάνει ότι υπήρχαν δυο- τρία παιδιά που δημιουργούσαν προβλήματα στο σχολείο. Η διεύθυνση πρέπει και

είναι χρέος της να εξασφαλίσει στα 500 παιδιά που είναι στο σχολείο, ένα σχολικό κλίμα έτσι ώστε να απολαμβάνουν την μόρφωση. Απόλυτα σεβαστή η διαμαρτυρία των παιδιών αλλά δεν σημαίνει ότι απαραίτητα έχουν δίκαιο» είπε.

Δείτε επίσης: Διαμαρτυρία μαθητών στην Τεχνική Σχολή Α΄ στη Λευκωσία–«Διευθυντή παραιτήσου»

Συνέχισε λέγοντας, «Πολλά από τα παιδιά βγήκαν έξω αυθόρμητα επειδή τους κάλεσαν άλλοι μαθητές χωρίς να ξέρουν τον λόγο. Μέσα στο σχολείο έχουν μείνει τα περισσότερα παιδιά, περίπου το 80% των παιδιών».

Συμπλήρωσε πως δεν νομίζει πως ήταν αυθόρμητο γιατί υπήρχαν και παιδιά. «Αν τα παιδιά έχουν κάποια παράπονα μπορούν να διερευνηθούν. Το Υπουργείο διερευνά αυτές τις καταγγελίες των παιδιών όμως πρέπει να ξέρουμε ότι κανένα παιδί δεν έχει τιμωρηθεί απλά δυο παιδιά θα αλλάξουν σχολείο γιατί ο καθηγητικός σύλλογός αποφάσισε ότι είναι καλό να ξεκινήσουν μια καινούργια σχολική σταδιοδρομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα