Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα έδωσαν οι πυροσβέστες στην Εύβοια, χωρίς πάντως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τις τελευταίες ώρες παρατηρήθηκαν μικρής κλίμακας αναζωπυρώσεις και καπνός, δίχως να υπάρχει κίνηση μετώπου.

Το έργο της κατάσβεσης διευκόλυνε η αποδυνάμωση των ανέμων, όμως η Πυροσβεστική επισημαίνει πως το ανάγλυφο της περιοχής και το μικροκλίμα που προκαλεί η φωτιά δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Οι πρώτες τρεις φωτιές εκδηλώθηκαν χθες στις κοινότητες Μανίκια, και Πυργί και Άγιος Γεώργιος, όμως σήμερα

ξέσπασε φωτιά και στην περιοχή Τραχήλι.

Στην Εύβοια επιχειρούν σταθερά 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα, περιλαμβανομένων 11 ομάδων πεζοπόρου τμήματος και δυνάμεων από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα. Η κινητοποίηση είναι τόσο μεγάλη ώστε έχουν κληθεί δυνάμεις από την Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

Τα 17 εναέρια μέσα που επιχειρούσαν από τις πρωινές ώρες έχουν αποσυρθεί λόγω του σκότους.

Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Αυλωναρίου, Κονίστρων, Ταμυναίων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας ζήτησε ο περιφερειάρχης Στερεας Ελλάδος και νέος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί από χωριά για προληπτικούς λόγους επιστρέφουν στα σπίτια τους. Οι πυκνοί καπνοί που καλύπτουν κατά περιόδους πολλά από τα χωριά της περιοχής έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε κατοίκους, πολλοί από τους οποίους έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Πηγή: skai

Keywords
Τυχαία Θέματα