Εθνικό Συμβούλιο: Στη Νέα Υόρκη με φόντο νέα Γενεύη

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20.00 η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Η συνεδρία, που πραγματοποιήθηκε 2 24ωρα πριν την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη είχε ως μοναδικό θέμα στην ατζέντα, την ενημέρωση των Αρχηγών για το εν λόγω ζήτημα.

Παρόν ήταν και ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης αλλά και ο διαπραγματευτής της Ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Παρόντες και οι δυο πρώην πρόεδροι της ΚΔ, Δημήτρης Χριστόφιας και Γιώργος Βασιλείου.

Σε

δηλώσεις προέβησαν μόνο οι πιο κάτω Αρχηγοί, καθώς οι υπόλοιποι πολιτικοί Αρχηγοί αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις από το προεδρικό μέγαρο.

Δείτε εδώ: Κυβέρνηση: Ο ΠτΔ είναι πανέτοιμος για την τριμερή

Στη Νέα Υόρκη με φόντο νέα Γενεύη

Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη του ΣΙΓΜΑ, Χρίστο Χαραλάμπους, φαίνεται ότι δεν υπήρξαν πολλά από την ενημέρωση του ΠτΔ, ωστόσο οι πολιτικοί Αρχηγοί είναι ενήμεροι.

Πολύ μεγάλη συζήτηση έγινε για το έσχατο σημείο της υποχώρησης της ε/κ πλευράς. Κατά την συζήτηση στο Εθνικό, είναι στο τραπέζι και η λογική συζήτηση για το θέμα Ασφάλειας και Εγγυήσεων. Όπως μαθαίνει το ΣΙΓΜΑ είναι σαφές ότι η Ε/κ πλευρά περιμένει απόφαση για νέα Γενεύη.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, στηρίζουν μεν τον Πρόεδρο, φοβούνται δε, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις των Αρχηγών.

Ν.Παπαδόπουλος: Δεν είμαι ικανοποιημένος από ενημέρωση – Δεν υπάρχει στρατηγική

Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής επεσήμανε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

«Ήρθαμε με ελπίδα να ενημερωθούμε. Ήρθαμε σε μια προσπάθεια να καταλάβουμε τις θέσεις του ΠτΔ, ανέφερε. Αναφορικά με τους κινδύνους της τριμερούς, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική και στόχοι από την πλευρά μας»

Σε ερώτηση αν οι μετακινήσεις που έχουν γίνει αφορούν την πρόταση όπως αυτή θα κατατεθεί ενώπιον του ΓΓ του ΟΗΕ απάντησε ότι αφορούν «και αυτό και άλλα πολλά».

Σε ερώτηση αν είπε τις απόψεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «τις απόψεις μας τις λέμε εδώ και χρόνια, τις έχουμε καταθέσει και γραπτώς τουλάχιστον σε ότι αφορά τη νέα στρατηγική».

«Σήμερα ήρθαμε σε μια προσπάθεια να καταλάβουμε επιτέλους ποιες είναι οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν ελλοχεύουν κίνδυνοι και ποιοι είναι από αυτή τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη είπε ότι «το έχω πει προηγουμένως ότι όταν δεν έχεις ξεκάθαρη στρατηγική και όταν δεν γνωρίζεις ποιοι είναι οι στόχοι της πλευράς σου, δεν μπορώ να αντιληφθώ τι είναι που θεωρούμε ότι θα επιτύχουμε στη Νέα Υόρκη».

«Εμείς επιθυμούμε και επιδιώκουμε να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά αυτό έχει καταστεί ιδιαίτερα δύσκολο εν όψει των συνεχών μετακινήσεων του ιδίου και της πλευράς μας δυστυχώς σε ότι αφορά τις προθέσεις, τις στοχεύσεις αλλά και τις προτάσεις που καταθέτουμε», ανέφερε.

Α.Κυπριανού: Καλή επιτυχία στον ΠτΔ – Το ΑΚΕΛ θα τοποθετηθεί μετά την Ν.Υόρκη

Λακωνικός στις δηλώσεις του ο γγ του ΑΚΕΛ, ο οποίος αρκέστηκε απλά στο να ευχηθεί καλές επιτθυχίες στον πρόεδρο.

Μ.Σιζόπουλος: Ο ΠτΔ δεν μπορεί να απορρίψει την πρόσκληση Ν.Υόρκης

Η συνάντηση μπορεί να κρύβει παγίδες. Ακούσαμε εισηγήσεις και απόψεις, είπε, και προσπάθησαν να ενισχύσουν την θέση του και να τον συμβουλέψουν. Οι παγίδες ανέφερε, μπορεί να κρύβονται από ενδεχόμενη πρόταση ΓΓ του ΟΗΕ, θυμίζοντας παλαιότερες περιπτώσεις. Όταν είσαι αδύνατος σε διαπραγμάτευση πρέπει να είσαι προσεκτικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα