Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Οδική Ασφάλεια… Πρόσεχε τη ζωή σου»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η εκδήλωση «Οδική Ασφάλεια… Πρόσεχε την ζωή σου», που συνδιοργάνωσαν η Αστυνομία Κύπρου – Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου και η CNP Ασφαλιστική και πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, παρά το Αρχηγείο Αστυνομίας, στην Λευκωσία.

Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για 19η συνεχόμενη χρονιά, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ορθή χρήση του οδικού δικτύου και η πρόληψη των οδικών συγκρούσεων.

Το κοινό έδωσε το παρόν

του στην εκδήλωση για ακόμη μία χρονιά, στέλνοντας μήνυμα πως η οδική συνείδηση και η ορθή χρήση του οδικού δικτύου είναι απαιτούμενα, για την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Στην εκδήλωση, οι επισκέπτες, παιδιά και ενήλικες, είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα με πολλές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσικο-χορευτικές παραστάσεις, εργαστήρια μουσικής και ζωγραφικής, θεατρικά και παιγνίδια γνώσεων από ηθοποιούς του ΡΙΚ, καλαθόσφαιρα με τη συμμετοχή καλαθοσφαιριστών της Εθνικής Κύπρου και επιτραπέζια αντισφαίριση με την συμμετοχή αθλητών και εκπαιδευτών του αθλήματος.

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν μικρά αυτοκίνητα με πετάλι, σε μια πρώτη τους γνωριμία με τις βασικές έννοιες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ οι επισκέπτες είδαν μέρος του εξοπλισμού της Τροχαίας, όπως Κινητή Μονάδα Alcotest, όχημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων εγγραφής, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τα θέματα της οδικής ασφάλειας, ενώ το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου λειτούργησαν στο χώρο της εκδήλωσης Live Link, ζωντανής σύνδεσης με το Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, συμβάλλοντας έτσι στο να φτάσουν τα μηνύματα οδικής ασφάλειας στο κοινό που δεν είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Προηγήθηκε πορεία πεζών με αφετηρία το Πάρκο Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μαυρίκιος και τερματισμό το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου διεξήχθη η εκδήλωση. Η πορεία είναι αφιερωμένη στους θανόντες από τροχαίες συγκρούσεις.

«Η Αστυνομία, με έντονο προβληματισμό, έχει θέσει το θέμα της οδικής ασφάλειας στις ύψιστες προτεραιότητές της», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, που εκφώνησε ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, κ. Κύπρος Μιχαηλίδης.

Στο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε ότι «Με επίκεντρο τον ίδιο τον πολίτη, έχουμε διοργανώσει την σημερινή εκδήλωση, ώστε μέσα από την ψυχαγωγία, την διασκέδαση και τη ξεγνοιασιά, βάζουμε, ως Αστυνομία, ακόμη ένα λιθαράκι στις αδιάκοπες και άοκνες προσπάθειές μας να γίνει σε όλους μας βίωμα η οδική συνείδηση».

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Ιωνά Νικολάου

.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολοκληρώθηκε, Οδική Ασφάλεια… Πρόσεχε,oloklirothike, odiki asfaleia… proseche