Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του Αλέκου Μαρκίδη

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Η αγόρευση του Αλέκου Μαρκίδη ολοκληρώθηκε σήμερα. Κατά τη χθεσινή ημέρα, στην αγόρευση του ο κ. Μαρκίδης είχε κάποια σημεία - κλειδιά:

1) Στην ύπαρξη περιστατικής και άμεσης μαρτυρίας, που οδηγούν σε συμπέρασμα αθώωσης

2) Στην ανυπαρξία παραδεκτής μαρτυρίας για εμπλοκή του Παναγιώτη Νεοκλέους στην υπόθεση Providencia.

3) Στην ανυπαρξία μαρτυρίας για άμεση ή έμμεση επαφή με τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

4) Στις ενέργειες του Παναγιώτη

Νεοκλέους για παραμερισμό της θετικής υπέρ του Ρίκκου Ερωτοκρίτου απόφασης του Δικαστηρίου στην αγωγή του για συμψηφισμό των δανείων με τις καταθέσεις του.

5) Στην ελλιπή -κατά τον ισχυρισμό του- ανακριτική διαδικασία, που έφερε τον πελάτη του στο εδώλιο.

6) Στην προσωπική γνώμη του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για την αναγκαιότητα ποινικής δίωξης στην υπόθεση Providencia

Όπως δήλωσε ο Αλέκος Μαρκίδης, «υπάρχει μαρτυρία με αθωωτικό συμπέρασμα», προσθέτοντας ότι η Κατηγορούσα Αρχή θα πρέπει να αποδείξει ενοχή, πέραν πάσης αμφιβόλου ανησυχίας. «Υπάρχει μαρτυρία η οποία οδηγεί σε συμπέρασμα αθώου ατόμου στο όλο πλέγμα των ισχυρισμών της Κατηγορούσας Αρχής», είπε.

Έγινε επίσης μια προσπάθεια αποσύνδεσης του Παναγιώτη Νεοκλέους από την υπόθεση της Providencia, καθώς όπως ανέφερε η υπεράσπιση «κανένας από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν αναφέρθηκε σε ανάμειξη του Παναγιώτη Νεοκλέους στην υπόθεση της Providencia, ούτε ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης ούτε ο νυν Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ούτε οποιοσδήποτε από τους ανακριτές της Αστυνομίας».

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η αγόρευση του Ευάγγελου Πουργουρίδη για λογαριασμό του Ανδρέα Κυπρίζογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα