Ολοκληρώθηκαν δύο έργα ERASMUS+ για γυναικεία ενδυνάμωση και προώθηση

Το ARIS A Really Inspiring Space ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση δύο έργων ERASMUS+ με θέματα τη Γυναικεία Ενδυνάμωση στις Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά (FeSTEM) και την προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μεταξύ των νέων (SEntrA).

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, το SEntrA ξεκίνησε το 2020 και ολοκλήρωσε τη δραστηριότητά του στα τέλη Αυγούστου 2022, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση ένα σύνολο εργαλείων

μη τυπικής μάθησης που υποστηρίζουν τους νέους εργαζόμενους και οργανώσεις για να ενισχύσουν ενεργά τη νεανική κοινωνική επιχειρηματικότητα. Στις 2 Αυγούστου 2022, το ARIS διοργάνωσε εκδήλωση σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου και σεμινάριο κατάρτισης για την κοινωνική επιχειρηματικότητα που συντονίστηκε από εργαζόμενους σε θέματα νεολαίας με θέματα το design thinking, τον καμβά κοινωνικών επιχειρηματικών μοντέλων και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Οπως αναφέρεται περαιτέρω το SEntrA αποτελεί διακρατική συνεργασία μεταξύ πέντε εταίρων, συμπεριλαμβανομένων των ARIS A Really Inspiring Space (Κύπρος), Atlantic Technological University (Ιρλανδία), Asset Technology (Ελλάδα), Norsensus Mediaforum (Νορβηγία) και Fundatia Danis (Ρουμανία).

Σε σχέση με το έργο FeSTEM, αναφέρεται ότι αυτό στοχεύει στην προώθηση μιας καινοτόμου παιδαγωγικής μεθόδου που επιτρέπει στους φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να χρησιμοποιούν παραδοσιακά και υπολογιστικά μέσα για να δημιουργήσουν εκθέματα που θα λειτουργήσουν ως πρότυπα καθοδήγησης για την ενθάρρυνση κοριτσιών και γυναικών να παραμείνουν ενεργά στον τομέα STEM (Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά).

Τέλος αναφέρεται ότι το FeSTEM είναι μια διακρατική συνεργασία μεταξύ εταίρων από την Κύπρο (ARIS και το Cyprus Interaction Lab του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου), την Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), την Ιταλία (το Ευρωπαϊκό κέντρο σπουδών και πρωτοβουλιών CESIE), την Ισπανία (Magenta Consultoría Projects S.L.U.) και Σλοβενία ​​(Εκπαιδευτικό Κέντρο Geoss).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα