Ολοκλήρωση του έργου «Κτίζοντας μια Καλύτερη Ευρώπη»

Το έργο «Κτίζοντας μία Καλύτερη Ευρώπη: Ο ρόλος της Πολιτικής Συνοχής» το οποίο υλοποιήθηκε από την τηλεόραση του Σίγμα σε συνεργασία με το SigmaLive και το Centre for Social Innovation (CSI) ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η υλοποίηση του έργου διήρκησε από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021 και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα έρευνάς που έτρεξε στο SigmaLive

στην αρχή υλοποίησης του έργου, φάνηκε να υπάρχει ένα κενό στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την Πολιτική Συνοχής και τα έργα που χρηματοδοτούνται σε όλες τις περιφέρειες της ΕΕ. 

Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των πολιτών, το έργο υλοποίησε διάφορες δράσεις για να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την Πολιτική Συνοχής, μια από τις σημαντικότερες πολιτικές της ΕΕ, η οποία έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και την άμβλυνση των ανισοτήτων τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο υλοποίησε μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης με αρθρογραφία, δημιουργία και προβολή τηλεοπτικής εκπομπής, προβολή τηλεοπτικών σποτ, ραδιοφωνικά σποτ, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές φιλοξενίες και δημοσιεύσεις σε περιοδικά. Για να επιτύχει την ενεργή εμπλοκή των πολιτών το έργο υλοποίησε επίσης δράσεις όπως διαγωνισμό φωτογραφίας στα ΜΚΔ, έκθεση φωτογραφίας, δημιουργία ιστοσελίδας και διεξαγωγή διαβουλεύσεων με τοπικές αρχές για τη συλλογή σχολίων από το κοινό σχετικά με το τι θα ήθελαν να δουν να αλλάζει στην περιοχή τους μέσω της Πολιτικής Συνοχής. Τα σχόλια που συλλέχτηκαν παρουσιάστηκαν στη συνέχεια σε Ανοιχτό Διάλογο που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού κι Ανάπτυξης (ΕΠΣΑ) και με την παρουσία εκπροσώπων από τοπικές αρχές, κυβερνητικά τμήματα, και άλλους σχετικούς φορείς όπως και πολιτών.

Όλες οι δράσεις του έργου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, κατορθώνοντας να ενημερώσουν το κοινό για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ και για έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Κύπρο με την υποστήριξη της εν λόγω πολιτικής, όπως η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, η πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, η ανάπλαση του Ομεριέ, η ανάπλαση των πλατειών στο κέντρο της Πάφου, το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, η αλυκή της Λάρνακας και τόσα άλλα. Ταυτόχρονα, το έργο παραχώρησε βήμα στους πολίτες για να εκφράσουν τα δικά τους θέλω για την Πολιτική Συνοχής του αύριο, φέρνοντας τελικά τα σχόλια που συγκεντρώθηκαν ενώπιον των φορέων χάραξης πολιτικής.

Φτάνοντας και ξεπερνώντας τους στόχους της, η εκστρατεία επικοινωνίας «Κτίζοντας μία καλύτερη Ευρώπη» ολοκληρώνεται αποδεικνύοντας ότι το χτίσιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αύριο περνά μέσα από τη συμμετοχή όλων μας.   

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολοκλήρωση, Κτίζοντας, Καλύτερη Ευρώπη,oloklirosi, ktizontas, kalyteri evropi