Ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Μέσσι στην Μπαρτσελόνα!

Ηρθε, λοιπόν, αυτή η στιγμή… Το βράδυ της 30ης Ιουνίου 2021 ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με τη Μπαρτσελόνα. Αυτό ήταν; 

Ηταν 8 Ιανουαρίου 2001… Πριν από είκοσι χρόνια… Πριν από 7.478 ημέρες… Ηταν τότε που ο Αργεντινός υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του. Με τους Καταλανούς, φυσικά. Με την ομάδα με την οποία ταυτίστηκε η καριέρα του. 

Πριν από μερικές ημέρες γιόρτασε τα 34α γενέθλιά του. Πολλοί περίμεναν πως ο ίδιος θα επέλεγε αυτή την ημέρα για να ανακοινώσει

και το σπουδαίο νέο: ότι θα συνεχίσει να παίζει στη Μπαρτσελόνα. Αυτό δεν έγινε. 

Και φτάσαμε πια να μετράμε αντίστροφα για την ολοκλήρωση του συμβολαίου του Μέσι με τους «μπαλουγκράνα», χωρίς να υπάρχει ακόμα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

Στη Μπαρτσελόνα αισιοδοξούν πως το θέμα είναι τυπικό και θα λυθεί σύντομα. Και ο Μέσι θα μείνει για να κλείσει στη Βαρκελώνη την καριέρα του. Παρά το γεγονός ότι μόλις μερικούς μήνες πριν μίλησε δημόσια για την απογοήτευση και για τη δυσαρέσκειά του. Και ήταν ξεκάθαρος πως ήθελε να φύγει. Μα αναγκάστηκε να μείνει για να μην λύσει στα δικαστήρια τις διαφορές του με τον σύλλογο. 

Αν, λοιπόν, δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικό ως το βράδυ, σε μερικές ώρες ο Μέσι θα πάψει να είναι επίσημα παίκτης της Μπαρτσελόνα. Θα είναι ελεύθερος. Αν υπάρχει ομάδα που θέλει να τον αποκτήσει, δεν χρειάζεται να δώσει ούτε ευρώ για να τον πάρει. 

Οι άνθρωποι των Καταλανών δεν ανησυχούν. Πιστεύουν ότι πρόκειται για… διαδικαστικό θέμα, απλά υπάρχει μια καθυστέρηση στην διευθέτησή του. Μιλούν με την πλευρά του Μέσι, δηλαδή με τον πατέρα του, το κλίμα είναι καλό και πιστεύουν πως είναι θέμα χρόνου να μπουν οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο. Αλλωστε, εδώ και αρκετό καιρό πια ο Αργεντινός σούπερ σταρ δείχνει να μην έχει πια τάσεις φυγής. 

«Θα μας βοηθούσε, από πολλές πλευρές, αν ο Μέσι μας απαντούσε θετικό το συντομότερο δυνατό. Το ‘ναι’ του Λιονέλ θα ήταν πλεονέκτημα για εμάς σε πολλά θέματα που τρέχουμε» είπε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών στην Ισπανία, οι διαπραγματεύσεις των Καταλανών με τον Μέσι είναι αρκετά προχωρημένες και ίσως η ανακοίνωση της νέας συμφωνίας να είναι θέμα ημερών. Εξάλλου, δεν φαίνεται η πλευρά του ποδοσφαιριστή να μιλά με άλλη ομάδα κάτι που δείχνει την θέλησή του να συνεχίσει στη Βαρκελώνη. 

Keywords
Τυχαία Θέματα