Ολοκληρώνεται έργο αλληλεγγύης που υλοποιούν νέοι της κοινότητας Ακρούντας

Τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται το έργο αλληλεγγύης eAkrounta που υλοποιείτο τους τελευταίους 12 μήνες από τους εθελοντές του Κέντρου Νεότητας Ακρούντας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Νεότητας Ακρούντας, το Σάββατο 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ακρούντας εκδήλωση για παρουσίαση του έργου.

Όπως αναφέρεται, οι εθελοντές του Κέντρου Νεότητας Ακρούντας σχεδίασαν και υλοποίησαν κατά το 2022 το έργο αλληλεγγύης eAkrounta με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινότητας

της Ακρούντας, στην επαρχία Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι το έργο είχε διάρκεια 12 μήνες, κατά τους οποίους τα μέλη της ομάδας έκαναν έρευνα για την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό τοπίο της κοινότητας, συνέλεξαν παλιές φωτογραφίες, αποτύπωσαν τη σημερινή εικόνα του χωριού και δημιουργήσαν ένα μικρό ντοκιμαντέρ με μνήμες των κατοίκων της κοινότητας.

Προστίθεται ότι όλα αυτά περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα που δημιούργησαν και η οποία αποτελεί πλέον το ψηφιακό αρχείο και τη διαδικτυακή πύλη της κοινότητας, με πληροφορίες για τρέχοντα γεγονότα, δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται. Η ιστοσελίδα συνδέεται με QR codes σε διάφορα σημεία του χωριού, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν επιπλέον στοιχεία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το έργο eAkrounta επιχορηγείται από το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» και υπάγεται στη θεματική του «Ψηφιακού Μετασχηματισμού».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα