Ολμέρτ: Ο Νετανιάχου στα όρια νευρικής κατάρρευσης - Δεν είναι ο «Mr Ασφάλεια»

O πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμερτ δήλωσε ο Νετανιάχου είναι «συναισθηματικά κατεστραμμένο» μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και ότι «εργάζεται σε όλη του τη ζωή με το ψεύτικο πρόσχημα ότι είναι ‘’ο Mr Ασφάλεια’’. Είναι ο ‘’Mr μ@@@κίες’’», είπε προσθέτοντας  ότι κάθε λεπτό που ο Νετανιάχου «είναι πρωθυπουργός αποτελεί κίνδυνο για το Ισραήλ».

Σε συνέντευξή του στο POLITICO, ο Olmert υποστήριξε ότι ο Νετανιάχου βρισκόταν σε κατάσταση «νευρικής κατάρρευσης», καθώς προσπάθησε να αποφύγει τον απομάκρυνση από το αξίωμα επειδή

απέτυχε να διαφυλάξει την εθνική ασφάλεια στις δολοφονικές επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου. 

Ως περίπτωση της λανθασμένης προσέγγισης του πρωθυπουργού, ο Όλμερτ προειδοποίησε ότι το στρατηγικό σχέδιο του Νετανιάχου για τη διατήρηση του ελέγχου της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας —που μεταδόθηκε σε συνέντευξη στο ABC News τη Δευτέρα— έμοιαζε με επιστροφή στο 2005, όταν το Ισραήλ Άσκησε στρατιωτική κυριαρχία στον παράκτιο θύλακα.

«Δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να επιβλέπει την ασφάλεια της Γάζας», είπε. «Είναι προς το συμφέρον μας να είμαστε σε θέση να αμυνθούμε με διαφορετικό τρόπο από ό,τι κάναμε πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Αλλά να ελέγξει ξανά τη Γάζα; "Οχι."

Ο Όλμερτ προειδοποίησε επίσης ότι η υπομονή των δυτικών συμμάχων του Ισραήλ εξαντλήθηκε χάρη στην αποτυχία του Νετανιάχου και των υπουργών του να περιγράψουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της Γάζας μετά τη Χαμάς. «Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε όλα όσα επιθυμούμε», προειδοποίησε.

Ο Ολμέρτ, ο οποίος ηγήθηκε του Ισραήλ από το 2006 έως το 2009 ως ηγέτης του φιλελεύθερου κόμματος Kadima, παραπονέθηκε ότι υπήρχε έλλειψη νηφάλιας σκέψης στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα