Ολάντ: Η Ελλάδα να τιμήσει τις δεσμεύσεις της

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δήλωσε ότι πρέπει να διατεθούν στην Ελλάδα τα χρηματοδοτικά μέσα που απαιτούνται για να τιμήσει τις δεσμεύσεις της.

“Αυτό που θα υπομνησθεί σε όλους σε αυτήν τη συνάντηση”, είπε ο κ. Ολάντ, “είναι η ανάγκη σεβασμού των δεσμεύσεων. Υπήρξε μια συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου, οπότε θα έπρεπε να εφαρμόσουμε αυτήν τη συμφωνία. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να δείξουν ότι κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που αναμένονται

από αυτές και η Ευρώπη πρέπει να καταστήσει διαθέσιμα στους Ελληνες τα χρηματοδοτικά μέσα για να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους”.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ολάντ είπε ότι “δεν με σοκάρει το ότι η ελληνική Κυβέρνηση κάνει προσπάθειες για τους φτωχούς, αυτό που ζητάμε από την Ελλάδα είναι να ζητήσει από τους πλουσιότερους να πληρώνουν τους φόρους τους”.Ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, φτάνοντας στο Συμβούλιο περιορίστηκε να πει πως “η ΕΕ χρειάζεται τολμηρές, πολιτικές πρωτοβουλίες που σέβονται και τη δημοκρατία και τις συνθήκες, έτσι ώστε να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και να κινηθούμε προς την ανάπτυξη”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα