Όλα όσα προβάλλουν οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη 20/12

Η μαζική έξωση 100 ενοίκων από συγκρότημα διαμερισμάτων στην παλιά Λευκωσία, η παράνομη επέμβαση σε μετρητές της ΑΗΚ, η κίνηση Ερντογάν να επιτρέψει σε οχήματα με πινακίδες των κατεχομένων να μπορούν να διακινούνται και να μεταφέρουν προϊόντα μέσω Τουρκίας προς τρίτες χώρες και η έναρξη της τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στην πόλη Μπερ Σεβά του Ισραήλ είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα

πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Πέμπτης.



Η «Αλήθεια» στο θέμα της με κύριο τίτλο «Πέταξαν 100 ψυχές» γράφει ότι σοκ και αγανάκτηση προκάλεσε η πρωτοφανής μαζική έξωση ενοίκων από συγκρότημα διαμερισμάτων στα οποία είχαν συμβόλαιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2019. Σε άλλο θέμα γράφει ότι για άλλη μια φορά η επιδείνωση του καιρού μας κάνει άνω – κάτω με χιόνια στο Τρόοδος αλλά και καταστροφές παντού. Αλλού γράφει ότι γύρω στα €73 υπολογίζει έρευνας του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών ότι θα κοστίσει φέτος ένας οικονομικό χριστουγεννιάτικό τραπέζι για μια τετραμελή οικογένεια.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Παράνομα έκοψαν και επανέφεραν το ρεύμα» γράφει ότι ποινικό αδίκημα για παράνομη επέμβαση σε μετρητές της ΑΗΚ θα εξετάσει εναντίον αγνώστων η Αστυνομία, μετά από επίσημη καταγγελία της ΑΗΚ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ανέλπιστα καλή ροή στα φράγματα κατά τον Δεκέμβριο, μήνα που θεωρείται ο τρίτος καλύτερος Δεκέμβριος της εικοσαετίας. Αλλού γράφει για κινδύνους στα σχολεία από πτώση σοβάδων και τάξεις λίμνες.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Νέα κίνηση προσάρτησης» γράφει ότι η Τουρκία με πρωτεργάτη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της προσάρτησης των κατεχομένων, αφού αποφασίστηκε ότι τα οχήματα με πινακίδες του ψευδοκράτους μπορούν να διακινούνται και να μεταφέρουν προϊόντα μέσω Τουρκίας προς τρίτες χώρες. Αλλού γράφει ότι για άρνηση κοινοποίησης στοιχείων κατήγγειλε τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνη Λ. Νικολαΐδου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπεράκτιες εταιρείες αγόρασαν ακίνητα από την Altamira.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Απάνθρωπη εκδίωξη οικογενειών», γράφει ότι δεκάδες ένοικοι συμπλέγματος διαμερισμάτων στην παλαιά πόλη της Λευκωσίας βρέθηκαν με απειλές και με παράνομες ενέργειες έξω από τα σπίτια τους την ώρα που είχαν διευθετήσει όλες τις υποχρεώσεις τους. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για επικίνδυνα σχολεία αναφέροντας ότι στο παρά πέντε για ακόμη μια φορά αποφεύχθηκε το μοιραίο. Αλλού γράφει ότι τα κέρδη της Ελληνικής Τράπεζας επιβεβαιώνουν το «ξεπούλημα», αφού η απόκτηση στοιχείων της πρώην Συνεργατικής οδηγεί την Ελληνική Τράπεζα σε κερδοφορία.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κανένας δεν θα μείνει στο δρόμο», γράφει ότι η Υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε να δώσει στέγη σε ενοικιαστές που εκδιώχθηκαν με μικρή προειδοποίηση. Αλλού γράφει ότι το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού για το 2018 ανέρχεται μεταξύ €73-€118. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος και η Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με τις ευλογίες των ΗΠΑ η τριμερής», γράφει ότι στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου θα βρεθεί ο σχεδιασμός του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει μέσω Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας στην Ευρώπη. Αλλού γράφει ότι πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Λύση μεταβαίνει σήμερα στο Ριζοκάρπασο για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην άποψη του επικεφαλής της ΡΑΕΚ Ανδρέα Πουλλικκά για το πώς οι αγορές ηλεκτρισμού μπορούν να λειτουργούν με οικονομικό τρόπο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα