Όλα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας της T.Παναγιώτου(vid)

Ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του κρίθηκε την Πέμπτη, ανήμερα των 31ων γενεθλίων του, ο Κύπριος επιχειρηματίας Κρίστοφερ Παναγιώτου, που πλέον αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Μαζί του εκδικάστηκαν οι δύο συνεργοί του, Sinethemba Nemembe και Zolani Sibeko.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Νότιας Αφρικής, η 29χρονη σύζυγός του, Τζέιντ Παναγιώτου, είχε απαχθεί έξω από το σπίτι της στο Καμπέγκα Παρκ του Πορτ Ελίζαμπεθ στις 21 Απριλίου του 2015, πριν οδηγηθεί σε απομονωμένη περιοχή και στη συνέχεια να εκτελεστεί.

Σύμφωνα

με τη news101, το Ανώτατο Δικαστήριο του Πορτ Ελίζαμπεθ έκρινε ότι ο Παναγιώτου και ο Sinethemba Nemembe είναι ένοχοι για φόνο, ενώ ο Zolani Sibeko για συνωμοσία με στόχο τη διάπραξη φόνου.

Η δικαστική διαδικασία ενώπιον του δικαστή Νταγιαλίν Τσέτι, ολοκληρώθηκε μετά από 60 ημέρες καταθέσεων.

Το κλίμα στην αίθουσα του δικαστηρίου μετέφερε η εφημερίδα ewn. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Παναγιώτου κοίταζε αδιάφορα στο κενό όταν ο Δικαστής τού απέδιδε την κατηγορία του φόνου της γυναίκας τους. Μια από τις αδερφές του ξέσπασε σε κλάματα όταν διάβαζε ο Δικαστής την απόφασή του, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια παρακολουθούσε εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο Κρίστοφερ Παναγιώτου φερόταν να είχε πληρώσει μόλις 5000 ευρώ τον Luthando Siyoni, έναν πορτιέρη στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Infinity, για να εξασφαλίσει το συμβόλαιο θανάτου από τους Sinethemba Nemembe και Sizwezakhe Vumazonke για να σκοτώσουν τη σύζυγό του. Ο Luthando Siyoni έγινε μάρτυρας κατηγορίας αμέσως μετά τη σύλληψή του, ενώ ο Vumazonke πέθανε στη φυλακή από ασθένεια πριν ξεκινήσει η δίκη.

Ο Κρίστοφερ συνελήφθη τον Μάιο του 2015, όταν η αστυνομία κατέγραψε συνομιλία μεταξύ του Κύπριου επιχειρηματία και του Zolani, κατά τη διάρκεια της οποίας φαινόταν να συζητούν τη δολοφονία της Τζέιντ. Το βίντεο προβλήθηκε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης και αποτέλεσε βασικό στοιχείο για την έκβαση της υπόθεσης.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, αναφέρει στο βίντεο ο Κρίστοφερ: «Όμως εγώ σάς είχα πει άλλα. Τώρα έγινε απαγωγή και δολοφονία, αντί να γίνει μια απλή ληστεία έξω από το σπίτι».

Στο βίντεο, αν και δεν φαινόταν καθαρά, μάλλον ο Siyoni καθόταν στο πίσω μέρος του οχήματος, ενώ ο Κύπριος ήταν καθισμένος στη θέση του συνοδηγού. Η συνάντηση έγινε στις 29 Απριλίου του 2015, οκτώ μέρες μετά τη δολοφονία.

Το δικαστήριο εξήγησε γιατί επέτρεψε το κρυφό βίντεο να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο για την υπόθεση, αφού ουσιαστικά υποδείκνυε την ενοχή του Κύπριου επιχειρηματία στον φόνο της συζύγου του.

Τα γεγονότα της νύχτας της δολοφονίας της άτυχης Τζέιντ ακούστηκαν στο δικαστήριο και ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι η γυναίκα είχε χτυπηθεί στο κεφάλι και είχε στριμωχτεί στο πορτμπαγκάζ του οχήματος, όπου τα δάχτυλά της θρυμματίστηκαν καθώς έκλεινε η πόρτα. Οι δράστες την οδήγησαν στη συνέχεια σε ένα ανοικτό χωράφι, όπου την πυροβόλησαν τρεις φορές.

Σύμφωνα με την timeslive, ο Κύπριος είχε εξωσυζυγική σχέση με την Chanelle Coutts, ενώ τα γράμματα απελπισίας της Τζέιντ από την προσωπική της ζωή, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Η ανακοίνωση της ποινής των καταδικασθέντων θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα