Όλα όσα αλλάζουν στις ζωές μας λόγω της τρομοκρατίας

Μετά το τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, αλλά και την συνέχιση των προσφυγικών ροών, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υποχρεωμένη να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και παράλληλα σε πνεύμα συνεργασίας με όλα τα κράτη-μέλη να εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βεβαιωθεί ότι οι πολίτες της είναι ασφαλείς.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε ζωντανά το σεμινάριο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διοργανώνει στην έδρα του τις Βρυξέλλες

σεμινάριο με θέμα «Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας από την Ένωση», κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει ενημέρωση για το ποια μέτρα λαμβάνονται, θα ληφθούν και πώς αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Το SigmaLive βρίσκεται στις Βρυξέλλες, θα μεταδώσει ζωντανά (live streaming) με αναλύσεις και συνεντεύξεις το σεμινάριο.

Το σεμινάριο έρχεται σε μια εποχή όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξετάζει φρέσκες προτάσεις για ποινικοποίηση των μεταφορών για σκοπούς τρομοκρατίας, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, καθώς επίσης και την κατάργηση συγκεκριμένων όπλων και επικίνδυνων αντικειμένων.

Μετά τα γεγονότα του Charlie Hebdo στις αρχές του 2015, το Κοινοβούλιο εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό που χρειάζεται για να αποτραπούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε έδαφος της Ένωσης είναι η αυξημένη συνεργασία μεταξύ τω κρατών μελών.

Οι Ευρωβουλευτές υποστήριξαν ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου των λεγόμενων “ξένων μαχητών”, δηλαδή των ακραίων στοιχείων που μεγαλώνουν στην Ευρώπη, όπως επίσης και η στρατολόγηση μέσω διαδικτύου, θα πρέπει να αποτελέσουν επίσης προτεραιότητα.

Ήδη ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου βρίσκονται νέες προτάσεις για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών, προτάσεις οι οποίες εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή ατζέντα για την ασφάλεια.

Μεταξύ των προτάσεων βρίσκονται για παράδειγμα η ποινικοποίηση των πράξεων που σχετίζονται με την προετοιμασία και προεργασία τρομοκρατικών αδικημάτων. Η Διεύθυνση για αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας, σκοπεύει επίσης να ποινικοποιήσει την εκπαίδευση, τα ταξίδια για σκοπούς τρομοκρατίας και ενίσχυσης της, όπως επίσης και τη χρηματοδότηση.

Η Διεύθυνση Όπλων, επίσης θα προχωρήσει στην κατάργηση ορισμένων ημι-αυτόματων όπλων για ιδιωτική χρήση, ακόμα και αν είναι προσωρινά απενεργοποιημένα, όπως επίσης και την εισαγωγή αυστηρότερων κανόνων για διαδικτυακές αγορές όπλων.

[email protected]

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα