Ομόνοια: Όλα για το τρόπαιο

Η μέρα του μεγάλου τελικού πλησιάζει και στην Ομόνοια δεν σκέφτονται τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση του τροπαίου. Οι «πράσινοι» του Μιλόγεβιτς έχουν μοναδική ευκαιρία να κλείσουν τη χρονιά με έναν τίτλο και να δώσουν χαρά στον περήφανο κόσμο της ομάδας. Τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου κυπέλλου, η δίψα στις τάξεις του κόσμου αλλά και των παικτών είναι τεράστια. Όμως, είναι κάτι που χρειάζεται σωστή διαχείριση, κυρίως στην πλευρά των παικτών οι οποίοι σ’ ένα παιγνίδι που θα διαρκέσει 90 ή ακόμα και 120 λεπτά, επιβάλλεται να έχουν την απαραίτητη συγκέντρωση, να πειθαρχήσουν

στα «θέλω» του προπονητή τους και κυρίως να αποφύγουν τα αβίαστα λάθη που ίσως αποδειχθούν μοιραία. Πάντως, ο Σέρβος τεχνικός έχει τυφλή εμπιστοσύνη στους παίκτες του ενόψει του μεγάλου αγώνα της Τετάρτης, αφού διαθέτουν την εμπειρία για να κάνουν το δικό τους παιγνίδι και να κτυπήσουν τον αντίπαλο εκεί που παρουσιάζει αδυναμίες. Άλλωστε έχει πρόσφατο οδηγό το παιχνίδι στο Τσίρειο για την 5η αγωνιστική των Play offs, όταν με σωστή τακτική πήρε σημαντικό διπλό, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Ο Μιλόγεβιτς εδώ και αρκετές ημέρες προετοιμάζει τους παίκτες του για το συγκεκριμένο ματς και ήδη σε μεγάλο βαθμό αποφάσισε για το πώς θα παρατάξει την ομάδα του, αλλά και ποιοι θα απαρτίζουν την ενδεκάδα. Ο Σέρβος τεχνικός έδειξε τις προθέσεις του μέσα από τις επιλογές που πήρε στο παιγνίδι πρωταθλήματος, όπου έκρινε σκόπιμο να προφυλάξει και να ξεκουράσει τους περισσότερους βασικούς ποδοσφαιριστές. Όλα δείχνουν ότι κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση ο Γιωργαλλίδης, με τους Χαφές, Ρούνιε, Ρομαρίκ και Καρλίτος να συνθέτουν την τετράδα στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Οικονομίδης και Φλουρέσκου θα είναι στον άξονα ως ανασταλτικοί μέσοι, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή τον Νούνο Ασίς. Στην επιθετική τριπλέτα οι Σκέμπρι και Σέρινταν έχουν σίγουρη θέση και παίζεται μια μεταξύ Κιρμ και Ράμος. Ο δεύτερος παρουσιάζεται ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και φαίνεται πως έχει μικρό προβάδισμα για μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Αγωνία για Όρσουλιτς και Χριστοφή
Πάντως ο αγώνας του Σαββάτου με την Ομόνοια, αν και αδιάφορος, έφερε αυτό που δεν ευχόταν κανείς στο στρατόπεδο της ομάδας, λίγα 24ωρα πριν από τον μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου. Συγκεκριμένα, οι Χριστοφή και Όρσουλιτς αποχώρησαν από το παιγνίδι με τραυματισμούς και η συμμετοχή στον τελικό είναι αμφίβολη. Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη για την κατάσταση των παικτών, αφού θα διαφανεί αν είναι σε θέση να προλάβουν τον τελικό. Ανεξάρτητα από το αν προοριζόταν ή όχι για την ενδεκάδα, είναι δύο σημαντικές επιλογές για τον Μιλόγεβιτς, ο οποίος εύχεται να μην είναι κάτι σοβαρό, ώστε να έχει το απαιτούμενο βάθος στον πάγκο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα