Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, διαβεβαίωσε ο ΥΠΠΑΝ τις εκπ. οργανώσεις

Όλα θα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς διαβεβαίωσε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινή τους απογευματινή συνάντηση.

Από την πλευρά τους, τόσο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις όσο και οι οργανωμένοι γονείς, κατά τη συνάντηση υπέβαλαν σωρεία ερωτημάτων και έθεσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Εξέφρασαν, παράλληλα, την ευχή να κυλήσουν όλα ομαλά κατά την έναρξη

της φετινής σχολικής χρονιάς .

Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΟΕΛΜΕΚ

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε ότι κατά τη συνάντηση υποβλήθηκαν σωρεία ερωτημάτων από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς.

«Ο Υπουργός Παιδείας έχει διαβεβαίωση ότι όλα θα είναι έτοιμα. Ως Οργάνωση ευχόμαστε να είναι όλα έτοιμα. Όμως συνεχίζουμε να διατηρούμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας κατά πόσο όλα θα είναι έτοιμα με την προσέλευση των μαθητών είτε αυτό αφορά την τήρηση των μέτρων εντός διδασκαλίας είτε αφορά άλλα προβλήματα που έχουν σχέση με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα εργαστηριακά μαθήματα και ούτω καθεξής», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, θα προσέλθουν οι μαθητές για να παραλάβουν τα βιβλία, το πρόγραμμα τους, να γίνει ο διαχωρισμός και θα γίνει μια ενημέρωση αναφορικά με τα μέτρα σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι αναμένεται να σταλούν εγκύκλιοι στα σχολεία αναφορικά με το χρονικό διάστημα που θα είναι οι μαθητές στα σχολεία, για το πως θα διδάσκονται τα εργαστηριακά μαθήματα, αλλά και για το μάθημα της φυσικής αγωγής.

«Η Οργάνωση μας θα είναι σε διαρκή εγρήγορση, θα παρακολουθεί όλα τα ζητήματα. Από τη σύσκεψη φεύγουμε με προβληματισμό και ανησυχίες, όμως ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά», συμπλήρωσε.

ΟΛΤΕΚ

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του είπε ότι στη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας τους ενημέρωσε για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. «Μια σχολική χρονιά, την οποία όμοια δεν έχουμε βιώσει ποτέ ξανά και ελπίζουμε να είναι η πρώτη και η τελευταία», ανέφερε.

Σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον Υπουργό δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε ουσιαστικές εκκρεμότητες.

«Σίγουρα το στοίχημα είναι η σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή όλων όσων προβλέπονται στο πρωτόκολλο. Σε αυτό το τομέα έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης και εμείς οι εκπαιδευτικοί. Διαβεβαιώνουμε ότι όπως κάναμε τον Μάιο – Ιούνιο θα πράξουμε και τώρα, έτσι ώστε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη δύσκολη χρονιά με τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα υπό τις περιστάσεις», συμπλήρωσε.

ΠΟΕΔ

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Ρέα Παπαγεωργίου, σε δήλωση της στο ΚΥΠΕ είπε ότι η ΠΟΕΔ έχει καταθέσει ξανά τις θέσεις της για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, υποστηρίζοντας τη φοίτηση με φυσική παρουσία των παιδιών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

«Μέλημά μας είναι πάντα η προστασία της δημόσιας υγείας και η διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να εργαστούμε προς αυτό τον σκοπό. Εκφράσαμε ανησυχίες και προβληματισμούς, σχετικά με την εφαρμοσιμότητα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στη σχολική πραγματικότητα και την έγκαιρη προετοιμασία των σχολικών εγκαταστάσεων. Επιπρόσθετα, εισηγηθήκαμε την αναδιαμόρφωση των πρωτοκόλλων Προδημοτικής και Ειδικής, καθώς και την μη υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο τους. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, εισηγηθήκαμε την αξιοποίηση της διαφανούς ασπίδας», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η ΠΟΕΔ τόνισε την ανάγκη για επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, έτσι ώστε να εφαρμοστούν ενισχυτικά προγράμματα και άλλες ρυθμίσεις, με στόχο την αντιμετώπιση μαθησιακού ελλείμματος, που δημιούργησε η πανδημία.

Σημείωσε ότι συνακόλουθο της σημερινής συνάντησης θα αποτελέσει ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία θα εκδοθεί άμεσα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα