Οκτώβρη το δεύτερο μέρος εργασιών στον Απόστολο Ανδρέα

Το Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται στον Απόστολο Ανδρέα το πρώτο στάδιο των εργασιών για αναστήλωση της εκκλησίας και των κτιρίων δίπλα από αυτή, με τον Τ/κ συμπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής για τη Πολιτιστική Κληρονομιά, Αλί Τουντζάι να δηλώνει στα κατεχόμενα, ότι στις 12 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί μία εκδήλωση και θα αρχίσει η ολοκλήρωση του δεύτερου μέρους των εργασιών που θα αφορά το παρεκκλήσι, το αγίασμα και ο περιβάλλοντας χώρος του μοναστηριού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τουντζάι στη γραπτή του δήλωσε ανέφερε,ότι όλες οι εργασίες αναστήλωσης της μονής

προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός του 2017.

Επανέλαβε ότι η χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ του έργου προέρχεται από το ψευδοτμήμα βακουφίων και την ε/κ ορθόδοξη εκκλησία, όπως είπε, και οι εργασίες διεκπεραιώνονται από μια κατασκευαστική εταιρεία Τ/κ και Ε/κ. Σημείωσε ότι το μοναστήρι είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς όχι μόνο για τους Ε/κ, αλλά και για τους Τ/κ όπως και για όλη την ανθρωπότητα. “Και για τους Τ/κ είναι ένα μέρος που έχει μια ξεχωριστή σημασία και μια ιερότητα”.

Μίλησε επίσης για την προοπτική το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, λόγω της μεγάλης τουριστικής προοπτικής να μπορέσει να συμβάλλει οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά στους πολίτες που μένουν στην περιοχή της Καρπασίας. “Η αναστήλωση του μοναστηρίου του Αποστόλου Ανδρέα δείχνει σε μας ότι τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς μπορούν πλέον να συμβάλουν στη συνεργασία της τ/κ και της ε/κ πλευράς και όχι στην αντιπαράθεση”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα