Οικολόγοι: Υποστηρίζουμε την προσπάθεια της Ελλάδας

«Είχαμε μια πολύ σύντομη, μάλλον θα έλεγα εθιμοτυπική συνάντηση με τον κ. Τσίπρα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις του στη Βουλή, προσθέτοντας ότι «εκφράσαμε την υποστήριξη μας στην προσπάθεια που καταβάλλει η νέα ελληνική Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει ένα άδικο, ισοπεδωτικό και απάνθρωπο μνημόνιο».

Δώσαμε, είπε, «το μήνυμα στον κ. Τσίπρα ότι

η προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα μας αφορά. Μας αφορά ως κυπριακό λαό που βρίσκεται κάτω από τον ίδιο μνημονιακό ζυγό».

«Μας αφορά και μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της προσπάθειας της Ελλάδας, την οποία πιστεύουμε πρέπει να στηρίξει με όσες δυνάμεις διαθέτει και η Κύπρος και κυρίως με τη στάση τη δική της, της Κύπρου δηλαδή, απέναντι στην Τρόικα και τις παράνομες μεθοδεύσεις της», συνέχισε ο κ. Περδίκης.

Ανέφερε ακόμη ότι κατά τη σύντομη συνάντηση που είχαν συζήτησαν τη συνεργασία με το κόμμα των Πρασίνων στην Ελλάδα, τις προοπτικές που ανοίγονται για συνεργασία με τον φίλο και συναγωνιστή μας Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη».

Έχουμε συμφωνήσει ότι στη συνέχεια θα γίνουν επαφές και θα καταρτιστεί ένας σχεδιασμός για να πάρει σάρκα και οστά αυτή συνεργασία, πρόσθεσε.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Περδίκης είπε ότι η εθνική ανεξαρτησία των Ελλήνων και η αξιοπρέπεια τους «διακυβεύονται και από την τουρκική απειλή». Ανέφερε ότι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό συζήτησαν το θέμα της κατοχής και της ΑΟΖ σε συνάρτηση και με τη στάση της ΕΕ και τις σχέσεις Ρωσίας – ΕΕ καθώς και ότι συμφώνησαν ότι «υπάρχει προοπτική για την Ελλάδα να λειτουργήσει ως καταλύτης ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου» στη βάση του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας της κάθε χώρας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα