Οικολόγοι: Τιμούμε την ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Αρμενίων

Ανακοίνωση αναφορικά με τη Μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Στις 24 Απριλίου κάθε χρόνο τιμούμε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης των θυμάτων της Αρμένικης Γενοκτονίας, απευθύνουμε συναγωνιστικό χαιρετισμό στους αδελφούς Αρμενίους της Κύπρου και στο Αρμένικο έθνος.

Η γενοκτονία των Αρμενίων από το Οθωμανικό καθεστώς

αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εθνικού χαρακτήρα του 20ου αιώνα. Ελάχιστη δικαίωση του Αρμένικου έθνους είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας από τη σημερινή Τουρκία.

Είναι με ιδιαίτερη αγανάκτηση που σημειώνεται η στάση της σύγχρονης Τουρκίας – που μέχρι πρόσφατα ισχυριζόταν πως επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό και την ένταξη στην πολιτισμένη Ευρώπη – να μην θέλει να διαρρήξει τους δεσμούς της με το Οθωμανικό παρελθόν της.

Ως Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων αλλά και την τρέχουσα κατάσταση με τον αποκλεισμό των Αρμένιων κατοίκων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Υπενθυμίζουμε πως η Ολομέλεια της Βουλής τον Δεκέμβριο του 2021 ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για καταδίκη της επιθετικότητας κατά των Αρμενίων ύστερα από εισήγηση του Προέδρου και Βουλευτή του Κινήματος κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Εκ μέρους του Κινήματος ο Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας κ. Γιώργος Περδίκης κατέθεσε στεφάνι εις μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία την Κυριακή 23 Απριλίου στην ετήσια εκδήλωση της Κυπριακής Αρμενικής κοινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα