Οικολόγοι: Προβληματισμό προκαλεί η επιμονή του ΥΠΟΙΚ για CYTA

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σε σχέση με την αποκρατικοποίηση της CYTA κάνοντας λόγο για επιμονή του Υπουργού Οικονομικών που προκαλεί προβληματισμό.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

"Προβληματισμό προκαλεί η επιμονή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη στην αποκρατικοποίηση της CYTA.

Την ίδια ώρα διατηρούν ως ημικρατικό οργανισμό το χρηματιστήριο Κύπρου,

το κατ' εξοχήν όργανο της ελεύθερης οικονομίας

Οι ημικρατικοί οργανισμοί θα έπρεπε να εκσυγχρονιστούν και να μην είναι φέουδο των Κομμάτων. Είναι απαράδεκτο εν έτη 2018 να συζητούν τα κόμματα πως θα μοιράσουν θέσεις σύντομα στα Δ.Σ των ημικρατικών οργανισμών.

Η εμμονή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη να επαναφέρει θέμα ιδιωτικοποίησης της CYTA μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών μας βρίσκει αντίθετους κάθε συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Προτεραιότητα έχει ο εκσυγχρονισμός της CYTA, θέση την οποία εκφράσαμε σε συναντήσεις με αντιπροσωπεία του Κινήματος και ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Περδίκης με τις συντεχνίες.

Παράλληλα στηρίζουμε τις συντεχνίες που ιεραρχούν ψηλά την αποκομματικοποίηση της CYTA και μάλιστα ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε εισηγηθεί στο παρελθόν να αποκλειστούν τα κομματικά στελέχη από τους διορισμούς στο Διοικητικό Συμβούλιο των ημικρατικών οργανισμών.

Η αποκομματικοποίηση είναι επιβεβλημένη. Στο παρελθόν ο οργανισμός έχει πληρώσει με βαρύ τίμημα τους ισχυρούς δεσμούς με τα κόμματα εξουσίας. Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών συμφωνούμε στο πλαίσιο που έχει τεθεί από τους εργαζόμενους, που προνοεί αλλαγές στη νομοθεσία και θα οδηγήσει σε κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών και στην ευελιξία του οργανισμού.

Το γεγονός ότι το μέρισμα στην αγορά μειώνεται, δεν συνδέεται με τη μείωση της κερδοφορίας. Η CYTA μπορεί να παραμείνει κερδοφόρα με λιγότερο μερίδιο της αγοράς αρκεί να βρει τον τρόπο να εργάζεται πιο αποδοτικά και σύγχρονα".

Keywords
Τυχαία Θέματα