Τη παραίτηση Λακκοτρύπη για το χαλλούμι ζητά το ΔΗΚΟ

Τη παραίτηση του Υπουργού Εμπορίου Γιώργου Λακκοτρύπη αξιώνει το ΔΗΚΟ, εξαιτίας της απώλειας του εμπορικού σήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για το χαλούμι, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού και τις πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Εμπορίου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Μυλωνάς, ανέφερε ότι ο κ. Λακκοτρύπης πρέπει να παραιτηθεί.

Όπως αποκάλυψε το ΣΙΓΜΑ, το Υπουργείο Εμπορίου
αγνόησε όλες τις κλήσεις των Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να υπερασπιστεί το εμπορικό σήμα.

Το ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου εξέθεσε την προχειρότητα με την οποία οι κυπριακές Αρχές, και δη το Υπουργείο Εμπορίου, "υπερασπίστηκαν" το εμπορικό σήμα του χαλουμιού στη χώρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 22 Δεκεμβρίου 2017 οι John &Pascalis Limited αιτήθηκαν την ακύρωση ή την ανάκληση του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού από το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Μάϊο του 2018, το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού είχε ακυρωθεί και το Υπουργείο Εμπορίου δεν είχε πάρει χαμπάρι.

Το Υπουργείο Εμπορίου αντέδρασε κατόπιν εορτής και συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου. Μέχρι τότε, το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας είχε αναζητήσει το Υπουργείο Εμπορίου τρείς φορές προκειμένου να του παραθέσει έκθεση γεγονότων, ώστε να υπερασπιστεί το εμπορικό της σήμα.

Aυτούσια η δήλωση:

Ο Υπουργός Εμπορίου, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο και για τις συναφείς με την υπόθεση, εξωφρενικά λανθασμένες ενέργειες που αποκαλύφθηκαν, πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του.

Ειδάλλως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να πάψει τον Υπουργό, εφόσον η ίδια η κυβέρνηση, δια του Εκπροσώπου της, χαρακτήρισε την υπόθεση «ρεζίλι, γκάφα και αυτοχειρία».

Η οποιαδήποτε μετάθεση των ευθυνών σε λειτουργούς του δημοσίου, δεν είναι αρκετή και δεν ικανοποιεί και η μη ανάληψη πολιτικής ευθύνης αποτελεί καταφανή προσπάθεια απόκρυψης της ανεπάρκειας εποπτείας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορίου.

Η κατοχύρωση του χαλλουμιού τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο και πρέπει να υπάρξει έμπρακτα ανάληψη πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα