Οικολόγοι: Ο Ακιντζί ενδιαφέρεται μόνο για τα δικαιώματα Τ/κ

Για μία ακόμη φορά οι Κύπριοι μαθαίνουν τις πρόνοιες της λύσης από διαρροές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Μιλλιέτ.

Σε όσα υποστηρίζει το ρεπορτάζ -και εφόσον επιβεβαιωθούν- ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών - υπενθυμίζει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι η Αμμόχωστος, έλεγε, θα ήταν το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τη λύση του Κυπριακού με την

επιστροφή της, πριν από τη λύση του κυπριακού. Αντ’ αυτού φτάσαμε να παρακαλάμε να επιστραφεί την πρώτη μέρα μετά την υπογραφή της λύσης του Κυπριακού.

Το Κινημα, διερωτάται με ποιο σκεπτικό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρότεινε – σύμφωνα με το δημοσίευμα - την πρώτη ημέρα της λύσης να ανοίξει το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου;

"Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Ακιντζί παραμένει σταθερός στις απόψεις του σε ότι αφορά το εδαφικό, το οποίο επιθυμεί να λυθεί εκτός Κύπρου, ενδεχόμενο που - δυστυχώς - άφησε ανοικτό ο κ. Αναστασιάδης.

Σε ότι αφορά το περιουσιακό δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με τις ε/κ περιουσίες που έχουν καταπατηθεί και εάν έφυγε από το τραπέζι η προκλητική επιδίωξη των Τούρκων ότι εάν έχει υπάρξει χρήση για περισσότερα από 20 χρόνια αυτόματα θα γίνεται αλλαγή ιδιοκτησίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών απορρίπτουμε παράλληλα τις όποιες επιδιώξεις του κ. Ακιντζί ώστε να μην εφαρμοστεί το δίκαιο της ΕΕ μετά τη λύση. Ο Ακιντζί με απόλυτο τρόπο ξεκαθαρίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά τα κεκτημένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Επιμένουμε ότι μοναδική λύση είναι αυτή που θα είναι βιώσιμη και βασισμένη στις αρχές της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου".

Keywords
Τυχαία Θέματα