Οικολόγοι: Να σταματήσουν τα καταστροφικά έργα στο Παττίχειο πάρκο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων για τα έργα που διεξάγονται στο Παττίχειο πάρκο. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών (Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας) είχε εντοπίσει έγκαιρα τις προθέσεις των αρχών να προχωρήσουν σε αναβάθμιση του Παττίχειου πάρκου παρά την αλυκή Λάρνακας.

Σε συνάντηση μας με τον Δήμαρχο Λάρνακας (Μάιος 2023), είχαμε πληροφορηθεί ότι τα σχέδια προνοούσαν την επέκταση του χώρου στάθμευσης, την κατασκευή πίστας για ποδηλάτες και τροχοσανίδες, την ανέγερση  αναψυκτήριων κλπ.

Το Κίνημα Οικολόγων τάσσεται υπέρ

της  αναβάθμισης του πάρκου και του εμπλουτισμού των δραστηριοτήτων στην περιοχή,  με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει εκκοπή δέντρων και κατασκευές από μπετόν στον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Λάρνακας που συνορεύει με την Αλυκή, που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της χωράς μας.

Ζητήσαμε να υπάρξει πρόνοια να μην επηρεαστεί η πτηνοπανίδα του πάρκου. Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την ηχορύπανση που θα προκαλέσουν τα έργα και κυρίως η λειτουργία της θορυβώδους πίστας για τις τροχοσανίδες.

Επίσης, διαφωνήσαμε να χαθεί μέρος του πάρκου για επιπλέον χώρους στάθμευσης. Η εξυπηρέτηση του ιδιωτικού αυτοκινήτου σε βάρος του δάσους είναι εντελώς απαράδεκτη.

Τα ογκώδη αναψυκτήρια από μπετόν είναι εντελώς απαράδεκτα.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν έγιναν σεβαστές οι ανησυχίες και οι απόψεις μας, με αποτέλεσμα με την έναρξη των έργων να έχουν προκληθεί δικαιολογημένες αντιδράσεις εκ μέρους των κάτοικων της Λάρνακας.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, στηρίζουμε τις αντιδράσεις των πολιτών και ζητούμε την άμεση διακοπή των καταστροφικών έργων στο Παττίχειο πάρκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα