Οικολόγοι για ορμητήριο drones:Να μην δεχτούμε τα νέα τετελεσμένα της Τουρκίας

Ανακοίνωση για την ίδρυση αεροπορικής βάσης για drones και για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Στο κατεχόμενο Λευκόνοικο είναι εδώ και καιρό στημένη η αεροπορική βάση της Τουρκίας με επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Προέδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για επιθέσεις στη γύρω περιοχή. 

Πρόκειται για μια εμπρηστική δήλωση, η οποία σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις

της κυπριακής ΑΟΖ, το «πικ νικ» του κατοχικού ηγέτη και του Ερντογάν στην Αμμόχωστο, το προκλητικό άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, όπως επίσης και οι συνεχείς προκλήσεις στη Δένεια συνθέτουν μια πολύ δυσοίωνη εικόνα για τις προθέσεις της κατοχικής δύναμης.  

Αυτή η κατάσταση πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη εκ μέρους του γενικού γραμματέα των ΗΕ κ. Γκουτέρες. 

Από άποψη αμυντικών σχεδιασμών η εν λόγω εξέλιξη, πρέπει να ανησυχήσει ιδιαίτερα τους αρμόδιους της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω της – εδώ και καιρό – στροφής της Τουρκίας σε μια νέα μορφή σύγχρονου πόλεμου που δοκιμάστηκε ήδη στις πρόσφατες συγκρούσεις στην Αρμενία και την Λιβύη.  Πρέπει άμεσα να ενισχυθεί η άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας με τέτοια συστήματα, τα οποία να είναι σε θέση να αναχαιτίσουν αυτή την νέα  τουρκική απειλή.  

Διαβάστε επίσης 

ΕΔΕΚ για ορμητήριο drones: Να τερματιστούν οι ψευδαισθήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα