Οικολόγοι για διορισμό αισθητικού: Η πρόσληψη αποτελεί ξεκάθαρη κατάχρηση

Το κίνημα οικολόγων προχώρησε στη δημοσιοποίηση ανακοίνωσης σχετικά με το νέο διορισμό στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Μετά τον μεγάλο σάλο που έγινε με το διορισμό της 19χρονης συμβούλου στο Υφυπουργείο Τουρισμόυ, τώρα έρχεται να προστεθεί ακόμη μια αστοχία από την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με καταγγελία που αφορά πρόσληψη αισθητικού που εκτελεί καθήκοντα γραμματειακού προσωπικού στο Προεδρικό.

Η εν λόγω πρόσληψη αποτελεί ξεκάθαρη κατάχρηση, καθώς η συγκεκριμένη γυναίκα εργοδοτείτο με τα ίδια

καθήκοντα στο εκλογικό επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ φαίνεται πως και σε αυτή τη περίπτωση δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια που χρειάζεται το άτομο για τη θέση. Δυστυχώς με τις αστοχίες και τις γκάφες – τουλάχιστον όσον αφορά το θεσμό των διορισμών αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη αποτελεί συνέχεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Επαναλαμβάνουμε, πως το θέμα των διορισμών αποτελεί μια θεσμική εκκρεμότητα από το 2014.

Γι’ αυτό ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως πρέπει να θεσμοθετηθεί μέσω ειδικού νόμου το θέμα των διορισμών, όπως ήταν και η αρχική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων από το 2017, αντί να καλύπτεται μόνο από τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ για διορισμό αισθητικού στο Προεδρικό: «Προχωρεί ακάθεκτη η Κυβέρνηση»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικολόγοι,oikologoi