Οικολόγοι: Φρίκη για τη θανάτωση αλεπούδων στον Κοτσιάτη-Άμεση διερεύνηση(pic)

Άμεση διερεύνηση ζητά το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών για περιστατικό θανάτωσης ζώων σε περιοχή στον Κοτσιάτη.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι καταγγελίες που έχουμε δεχθεί από πολίτες στην ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος, για περιστατικό θανάτωσης ζώων σε περιοχή στον Κοτσιάτη.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αφορά αλεπούδες που βρέθηκαν νεκρές την Κυριακή στην εν λόγω περιοχή. Για το περιστατικό, ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Υπηρεσία Θήρας.

Η

Υπηρεσία θήρας με τη σειρά της, μετέβηκε στο σημείο μάζεψε τα δολοφονημένα ζώα και τα μετάφερε στις κτηνιατρικές υπηρεσίες για νεκροψία .

Από το φωτογραφικό υλικό, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η δολοφονία των αλεπούδων έγινε σε άλλο σημείο και μετά τις συγκέντρωσαν όλες μαζί σε κάποιο άλλο σημείο στοιβαγμένες ως τρόπαιο.

Αυτές οι απαράδεκτες εγκληματικές συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνονται πλέον ανεκτές από την κοινωνία. Ζητούμε την διερεύνηση του περιστατικού και να γίνει προσπάθεια να βρεθούν οι ένοχοι. Παράλληλα, ζητούμε από την Υπηρεσία Θήρας να γίνονται συχνότεροι έλεγχοι για να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά.

Υπενθυμίζουμε πως το κυνήγι της αλεπούς είναι παράνομο και τιμωρείται με πρόστιμο έως και 2000 ευρώ.

Ως ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος, κάνουμε έκκληση, αν οποιοσδήποτε πολίτης αντιληφθεί κάποιον να σκοτώνει παράνομα αλεπού να επικοινωνεί άμεσα με την Υπηρεσία Θήρας η στην Αστυνομία. Επίσης αν όποιο άτομο γνωρίζει κάποια πληροφορία για το περιστατικό να το αναφέρει άμεσα στην Υπηρεσία Θήρας η την Αστυνομία.

Οι εικόνες αυτές και τα φρικιαστικά περιστατικά εις βάρος ανυπεράσπιστων ζώων δεν περιποιούν τιμή για κανένα πολιτισμένο και Ευρωπαϊκό κράτος. Θέλουμε σεβασμό προς τα ζώα και το κράτος να διασφαλίζει την ευημερία τους. Μάλλον με έτσι συμπεριφορές απέχουμε πολύ από τον πολιτισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα