Οικολόγοι: Αντίδραση κομμάτων για διευκόλυνση ε/κ στις ευρωεκλογές

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων σχετικά με την αντίδραση που έχει προκαλέσει η πρόταση τους να διευκολυνθούν και οι Ελληνοκύπριοι να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, όπως και οι Τουρκοκύπριοι.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Σκάνδαλο η αντίδραση των κομμάτων στην πρόταση των Οικολόγων να διευκολυνθούν και οι Ελληνοκύπριοι να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, όπως και οι Τουρκοκύπριοι.

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, όπως και στις Ευρωεκλογές του 2019 έχει καταθέσει πρόταση νόμου σύμφωνα με την οποία οι Ελληνοκύπριοι, όπως και οι Τουρκοκύπριοι,

να ψηφίζουν από κοινό εκλογικό κατάλογο με βάση το αρχείο πολιτών.

Με βάση την πρόταση των Οικολόγων δεν χρειάζεται εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο.  Αρκεί ο πολίτης να είναι κάτοχος Κυπριακής ταυτότητας.

Αυτή είναι η μέθοδος που υιοθετήθηκε το 2019 προκειμένου να διευκολυνθούν οι Τουρκοκύπριοι να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.

Εάν υιοθετηθεί η πρόταση των Οικολόγων διευκολύνονται να ψηφίσουν και οι Ελληνοκύπριοι ψηφοφόροι, αφού δεν οφείλουν να ακολουθήσουν περίπλοκες διαδικασίες εγγραφής στον κανονικό εκλογικό κατάλογο, ο οποίος κλείνει στις 2 Απριλίου.

Δυστυχώς, ακόμα και τα κόμματα που υποστήριξαν το 2019 την πρόταση των Οικολόγων (πριν γίνει αναπομπή από τον πρόεδρο Αναστασιάδη) κάνουν πίσω για δεύτερη φορά.

Έτσι, χιλιάδες ελληνοκύπριοι στην Κύπρο και στο εξωτερικό δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ την ίδια ώρα -καλώς- θα έχουν την ευκαιρία αυτή οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας.

Καλούμε, έστω και τώρα, τα κόμματα να αλλάξουν την άτεγκτη στάση τους που οδηγεί εκτός των εκλογών χιλιάδες πολίτες. Μετά θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την αποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα