Οικολόγοι: «Ανάστατοι οι κάτοικοι με θόρυβο από λέβητες στη πτέρυγα ΓΝ Λά/κας»

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής Νέου Νοσοκομείου με τον συνεχή θόρυβο από τους λέβητες ζεστού νερού που έχουν εγκατασταθεί στην νέα πτέρυγα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:
Εδώ και ένα χρόνο που είναι σε λειτουργία η νέα πτέρυγα, υπάρχει ένας συνεχείς θόρυβος μέρα – νύκτα, ο οποίος δεν αφήνει τους περίοικους ούτε να κοιμηθούν τα βράδια αλλά ούτε και να ανοίξουν πόρτες και παράθυρα.

Από

μετρήσεις που έχουν γίνει από κυβερνητικά τμήματα διαφάνηκε ότι ο θόρυβος ξεπερνά κατά πολύ το μέγιστο επιτρεπτό όριο (40decibel) αγγίζοντας τα 75 decibel.

Οι περίοικοι έχουν αποταθεί σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, Υπουργεία και Δήμο Λάρνακας χωρίς, μέχρι τώρα, να βρουν το δίκαιο τους. Σήμερα διοργανώθηκε αυθόρμητη διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο τονίζοντας ότι θα αναγκαστούν να κλείσουν την είσοδο εάν δεν ληφθούν υπόψη και δεν παρθούν μέτρα.

Βάση της συμφωνίας ανέγερσης της νέας πτέρυγας, ο ΟΚΥΠΥ δηλώνει ότι την ευθύνη συντήρησης και επιδιόρθωσης έχει ο εργολάβος για 12 χρόνια επειδή το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν εμπίπτει στα ιατρικά μηχανήματα. Φαίνεται ότι δεν έχουν επιλεγεί τα καλύτερα μηχανήματα αλλά ίσως τα πιο φθηνά. Από πληροφορίες που έλαβαν οι κάτοικοι μέσω των κυβερνητικών τμημάτων, η αντικατάσταση μπορεί να υπερβεί τις €700,000.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα