Οικολόγοι / Πολλαπλά φονικά: Ούτε μια παραίτηση, έστω από ευθιξία;

«Οι καθηλωτικές εξελίξεις που διαδέχονται η μια την άλλη αναφορικά με τις δολοφονίες που κατ’ ομολογία φέρεται να διέπραξε ο 35χρονος επονομαζόμενος «Ορέστης», καταδεικνύουν το μέγεθος της τραγωδίας που αφέθηκε να εξελιχθεί σε σειρά δολοφονιών, παρ' όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους όπως φαίνεται οι αρχές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Ακόμα κι αν ληφθούν υπόψη οι δικαιολογίες που προβάλλει εκ των υστέρων η αστυνομία, δεν μπορεί σε καμία

περίπτωση να γίνει αποδεκτό ότι η ανενόχλητη δράση του δολοφόνου ήταν απλά ένα ατυχές γεγονός. Προφανώς υπάρχουν ευθύνες για την αδυναμία των αστυνομικών αρχών, οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν.

Σε ό,τι αφορά όμως το ζήτημα των πολιτικών ευθυνών ή έστω της επίδειξης πολιτικής ευθιξίας, για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής προκειμένου να ολοκληρωθούν οι όποιες έρευνες, όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και κάποιοι εκ των πολιτικών Αρχηγών στους οποίους βρίσκει περιέργως αυτή την ώρα στήριξη η κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου αλλά και ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου οφείλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα προηγούμενων υπουργών ή αρχηγών της αστυνομίας (π.χ. Ν. Κόσιης, Κ. Χρυσοστομίδης, Α. Αγγελίδης, Ι. Παπακώστας) οι οποίοι παραιτήθηκαν πριν την ολοκλήρωση των ερευνών για λιγότερης σημασίας θέματα που προέκυψαν σε σχέση με την αστυνομία. Ας παραιτηθούν ως και οι προκάτοχοι τους, τουλάχιστον από ευθιξία, μη αποδεχόμενοι την ευθύνη.

Αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτό δεν έχουν την ικανότητα να κάνουν. Παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες εξουσίας. Είναι ίσως η ώρα που ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη λαϊκή οργή που ογκούται καθημερινά.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Keywords
Τυχαία Θέματα