Οι βαθύτερες αιτίες της κτηνοβασίας: Ποια τα ποσοστά και πού οφείλεται (vid)

Τις βαθύτερες αιτίες για την κακοποίηση των ζώων και τη κτηνοβασία συζήτησαν στο Μεσημέρι και Κάτι η αντιπρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασίας Πολιτών, Έφη Ξάνθου, και ο ψυχίατρος, Γιώργος Μικελλίδης.

Μεταξύ άλλων η κ. Ξάνθου είπε ότι «57 κατηγορίες και να παίρνει μόνο εννέα μήνες ποινή είναι γελοίο. Αλλά από την άλλη υπάρχει μια ψυχιατρική πτυχή στο συγκεκριμένο θέμα. Ο άνθρωπος αυτός είναι ξεκάθαρο ότι χρήζει άλλου είδους νοσηλείας ή διαχείρισης. Δεν γνωρίζουμε εάν αυτοί οι εννέα μήνες

θα βοηθήσουν στην ουσία του προβλήματος».

Ο Δρ Μικελλίδης από πλευράς του ανέφερε ότι «είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, δεν είναι σημερινό. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται στη ζωοφιλία, η οποία είναι μια ψυχιατρική διαταραχή στα στάδια της παραφιλίας. Μπορεί να υπάρξει συσχέτιση με παιδικά τραύματα. Παλαιότερα είχαν αναφερθεί στην Αμερική περιστατικά που έφταναν στο 40% των ατόμων που ζουν σε γεωργικές περιοχές και έχουν συχνή επαφή με ζώα. Κάποιες μελέτες δείχνουν ποσοστά 8% στους άντρες και 4% στις γυναίκες. Άλλες μελέτες δείχνουν ποσοστό 2%. Μπορεί να γίνονται όμως και στα πλαίσια άλλων καταστάσεων, δηλαδή μια διαταραχή της προσωπικότητας, δηλαδή στα πλαίσια αντικοινωνικής συμπεριφοράς». Συμπλήρωσε ότι τα ποσοστά δεν είναι ενδεικτικά, καθώς άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις δεν ζητούν βοήθεια από κανένα.   

Διαβάστε επίσης: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο κτηνοβάτης στο Δάλι – Η ποινή που του επιβλήθηκε

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια,poia