Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επικεντρωμένες στον ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟ-2024

Στην εβδομαδιαία συνάντηση ενημέρωσης τύπου, που διεξήχθη από τον Τούρκο αρχιπλοίαρχο Ζεκί Ακτούρκ, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Τ/υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δόθηκε έμφαση στην άσκηση ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ-II/2024, η οποία διεξάγεται στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, τον Μαρμαρά και την ανατολική Μεσόγειο, με εντυπωσιακή συμμετοχή 100 πλοίων επιφανείας, 8 υποβρυχίων, 39 αεροσκαφών, 16 ελικοπτέρων, 28 UAV,

7 μη επανδρωμένων ναυτικών οχημάτων και 15 χιλιάδων ατόμων προσωπικό. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι ο Τούρκος υπουργός, Γιασάρ Γκιουλέρ, θα παραστεί στην Ημέρα Διακεκριμένου Παρατηρητή της άσκησης ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ-II, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαΐου.


Παράλληλα, ανέφερε ότι διεξάγεται άσκηση Έρευνας και Διάσωσης για Φυσικές Καταστροφές στην 'Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου',

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεσμεύονται να συνεχίσουν να εκπληρώνουν με επιτυχία όλα τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει, από την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στη ‘Γαλάζια’ και ‘Ουράνια Πατρίδα’ μας ως τη συμβολή στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα.

Όσον αφορά την προμήθεια των F-16 από τις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Τ/ΥΠΑΜ δήλωσε ότι η διαδικασία συνεχίζεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

«Τα αρμόδια τμήματά μας έχουν προβεί στις απαραίτητες αξιολογήσεις και εκτιμήσεις σχετικά με τα Σχέδια Επιστολών Προσφοράς και Αποδοχής και τα έχουν διαβιβάσει στους συνομιλητές μας. Η διαδικασία συνεχίζεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα