Οι Θρησκευτικοί Ηγέτες Κύπρου δεσμεύονται για οικοδόμηση κουλτούρας ειρήνης

Οι πέντε Θρησκευτικοί Ηγέτες της Κύπρου συναντήθηκαν σήμερα και υιοθέτησαν Κοινή Δήλωση, με αφορμή την δέκατη επέτειο του Γραφείου για τον Διάλογο ανάμεσα στους Θρησκευτικούς Ηγέτες της Κύπρου (RTCYPP), υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας, εκφράζοντας την δέσμευσή τους να συνεχίσουν να οικοδομούν μία κουλτούρα ειρήνης και εμπιστοσύνης, πάντοτε υπερασπιζόμενοι και προωθώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να συνεργαστούν

για να υποστηρίξουν και να προωθήσουν την θεμελιώδη ελευθερία θρησκεύματος για όλους.


Στο κοινό ανακοινωθέν, σημειώνουν ότι μετά την τουρκική εισβολή συναντήθηκαν για πρώτη φορά πριν δέκα χρόνια και άρχισαν να ακούν ο ένας τον άλλο, να συνεργάζονται και να στηρίζουν τις προσπάθειες για βελτίωση της ελευθερίας θρησκεύματος ή πιστεύω στην Κύπρο, και να συμβάλουν στην επούλωση των πληγών και τη συμφιλίωση των κοινοτήτων.

Προσθέτουν ότι πολλά έχουν επιτευχθεί σε αυτά τα δέκα χρόνια, παρά τις δυσκολίες, και ότι μόνο η σεβαστή επικοινωνία μπορεί να κτίσει γέφυρες και να καλλιεργήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων στην Κύπρο.

Επίσης, εκφράζουν ευχαριστίες προς την κυβέρνηση της Σουηδίας για την υποστήριξή της και την Πρεσβεία της Σουηδίας που έθεσε το Γραφείο υπό την αιγίδα της.

Με αφορμή τα δεκάχρονα του Γραφείου, οι Θρησκευτικοί Ηγέτες καλούν όλους τους Κύπριους να συμβάλουν στις προσπάθειες για προστασία της θρησκευτικής κληρονομιάς του νησιού και να προωθήσουν την ελευθερία θρησκεύματος για όλους.

Επίσης, καλούν την πολιτική ηγεσία να στηρίξει τη χειρονομία των Θρησκευτικών Ηγετών για ειρήνη και την έκκλησή τους για ανεμπόδιστη άσκηση της θρησκείας.

Καλούν, επίσης, την διεθνή κοινότητα να στηρίξει το μήνυμά τους για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να συνεχίσει να αναγνωρίζει τον ρόλο των Θρησκευτικών Ηγετών στην οικοδόμηση ειρήνης.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα