Οι Συντηρητικοί διευκρινίζουν την αναφορά για τη λύση «δύο κρατών»

Στο θέμα που ανέδειξε και το Sigmalive αναφορικά με το επίμαχο σημείο του μανιφέστου των Συντηρητικών, στο οποίο γίνεται αναφορά για «για λύση δύο κρατών» σε Μέση Ανατολή, Σρι Λάνκα και Κύπρο απάντησε ο αντιπρόεδρος των Συντηρητικών, Paul Scully, διευκρινίζοντας το συγκεκριμένο

σημείο.

Συγκεκριμένα, η διευκρίνιση ήρθε μετά από την έντονη αντίδραση της Ύπατου Αρμοστή της Σρι Λάνκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία προχώρησε σε διαβήματα για να διορθωθεί η εν λόγω αναφορά.

Στη συνέχεια το Συντηρητικό Κόμμα προέβη σε διευκρινήσεις αναφέροντας:

«Η θέση του κόμματος όσον αφορά στη Σρι Λάνκα δεν έχει αλλάξει. Για να είναι ξεκάθαρο, η αναφορά στη λύση δύο κρατών αναφερόταν μόνο στο ζήτημα του Ισραήλ και Παλαιστίνης στη Μέση Ανατολή. Η δέσμευση για Σρι Λάνκα και Κύπρο αφορούσε μόνο την συνεχιζόμενη προσπάθεια για υποστήριξη της ειρήνης και της αποκατάστασης των διαιρεμένων κοινωνιών».

Η αναφορά στα αγγλικά:

'The party's position regarding Sri Lanka has not changed... to be absolutely clear, the two-state line in the section was intended to refer only to the Israel-Palestine situation in the Middle East (as is stated policy). The commitments to Sri Lanka and Cyprus were simply about continuing existing efforts to support peace and reconciliation in pided societies.'

Την πιο πάνω θέση υποστήριξε και η Theresa Villiers, Υπουργός Περιβάλλοντος, η οποία έγραψε στο Facebook τα εξής:

«Η αναφορά στη λύση δύο κρατών αφορούσε στη Μέση Ανατολή, ΌΧΙ στην Κύπρο ή στη Σρι Λάνκα. Έχω επικοινωνήσει με τον Υπουργό Εξωτερικών, Dominic Raab, και μου το έχει επιβεβαιώσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα