Οι σημερινές αναφορές του Τ/κ Τύπου

Η επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ και διάφορα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου σήμερα. Οι χθεσινές δηλώσεις Ακιντζί για το Κυπριακό είναι στην πρώτη σελίδα, αλλά όχι κύριο θέμα στις πέντε εφημερίδες που ασχολούνται με την πλημμύρα χθες στην Αμμόχωστο, τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, το πού βρίσκεται ένας γνωστός Τούρκος επιχειρηματίας που έχει εταιρεία στοιχημάτων στα κατεχόμενα, αλλά και την αλλαγή «νομοθεσίας» για την ενοικίαση «κυβερνητικών» κτιρίων.

Η «Αφρίκα»

(Αφρική), με τίτλο «Η Κύπρια Σαφιγιέ θύμα της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην επίθεση στο Μάντσεστερ αρένα και γράφει ότι το μικρότερο από τα 22 θύματα είναι κυπριακής καταγωγής, η 8χρονη Σαφιγιέ Ρόουζ Ρούσσος. Αλλού αναφέρει ότι ο Ακιντζί, απαντώντας στον Αναστασιάδη, δήλωσε ότι πάει στη Γενεύη χωρίς προϋποθέσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο μνημείο για τον Ραούφ Ντενκτάς σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης, άγνωστοι κατέστρεψαν τα πρόσωπα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και του Φαζίλ Κιουτσιούκ που απεικονίζονται σε αυτό.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Η τρομοκρατία χτύπησε και πάλι στη Βρετανία», γράφει ότι την επίθεση στο Μάντσεστερ αρένα ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος με μήνυμά του στο οποίο αναφέρει ότι επρόκειτο μόνο για την αρχή και θα ακολουθήσουν πολύ περισσότερα. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία αυτοκινήτου που έχει ακινητοποιηθεί στα νερά και γράφει ότι έβρεξε για μισή ώρα χθες στην Αμμόχωστο και πλημμύρισαν δρόμοι προκαλώντας προβλήματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το «υπουργείο τουρισμού» αλλά και διάφορες οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γεγονός ότι σε λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες από τον «νότο» στον «βορρά» υπήρχε χάρτινη πινακίδα στον μπροστινό ανεμοθώρακα που έγραφε στα γερμανικά «εκδρομή στις υπό κατοχή από τους Τούρκους περιοχές».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Δεν έφυγα, θα επιστρέψω», φιλοξενεί δηλώσεις του Βεϊσέλ Σιαχίν, Τούρκου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα και αναζητείται από την Τουρκία για υποθέσεις παράνομων στοιχημάτων, αλλά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Λίβανο από όπου προέβη σε δηλώσεις στην εφημερίδα και υποστηρίζει ότι δεν έχει «ούτε ένα κουρούς παράνομες δραστηριότητες». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η ΙΣΙΣ τώρα έχει βάλει στόχο τα παιδιά. Αλλού γράφει ότι ο Ακιντζί δήλωσε χθες προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «άφησε τις προϋποθέσεις, έλα στο τραπέζι».

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Οι κτηνοτρόφοι κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους», γράφει ότι σήμερα αρχίζουν οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων μικρών ζώων, ενώ οι παραγωγοί και εκτροφείς μεγάλων ζώων έδωσαν διορία μέχρι την Παρασκευή στην «κυβέρνηση» για επίλυση των προβλημάτων τους. Αλλού γράφει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» έκοψε το ρεύμα σε «κρατικά ρολόγια» λόγω απλήρωτων λογαριασμών, με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν κάποια φώτα και κάμερες τροχαίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο πλαίσιο σειράς συνεντεύξεων με «επιτυχημένες γυναίκες», η «πρόεδρος της βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ μίλησε στην εφημερίδα για τη ζωή της και τη στιγμή που την έχει σημαδέψει περισσότερο.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πεσκέσι αρμοδιότητα στον υπουργό!», γράφει ότι στον τροποποιητικό «νόμο» για επεκτάσεις ενοικίων, περιλαμβανόταν πρόνοια όπως η επέκταση του ενοικίου ενός κτιρίου για ακόμη 10 χρόνια να μπορεί να γίνει μόνο με την έγκριση «υπουργού», πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΡΤΚ και ο «νόμος» αποσύρθηκε από την «κυβέρνηση». Αλλού γράφει ότι και οι πέντε «επαρχίες» στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον αντίστοιχο χάρτη της «μετεωρολογικής υπηρεσίας», βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για ξηρασία, καθώς απεικονίζονται χωρίς επαρκείς ποσότητες υδάτινων αποθεμάτων και πόρων. Σε άλλο θέμα, η Σεβγκιούλ Ουλουντάγ γράφει για «τον άνθρωπο που έσωσε τις ζωές Τ/κ» στην Κλεπίνη και αναφέρεται στον Τάκη Χατζηδημητρίου και τις πρωτοβουλίες του προς την ελληνική Πρεσβεία την άνοιξη του 1964 για να σωθούν Τ/κ βοσκοί που είχαν τεθεί σε ομηρία από στρατιώτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα