Οι πυρηνικές απειλές κτυπούν την ελεύθερη αγορά

Η ευρωπαϊκή οικονομία τελεί υπό καθεστώς φαύλου κύκλου. Ο μέσος όρος πληθωρισμού καλπάζει. Και είναι  κοντά στο 10%. Η αύξηση του επιτοκίου ως κλασική μέθοδος καταπολέμησης του πληθωρισμού, ώστε να πέσει στο 2%, όπως τονίζει η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τίθεται υπό αμφισβήτηση, διότι η ελεύθερη αγορά δεν λειτουργεί κανονικά λόγω του πολέμου και των τακτικών στρατηγικών χειρισμών του Πούτιν.


Πώς λοιπόν ο Ρώσος Πρόεδρος ρυθμίζει ή, κατά άλλους,  απορρυθμίζει τους κανόνες της αγοράς, που είναι εγκλωβισμένοι στα δικά του

στρατηγικά δίκτυα; Για τον  σκοπό αυτό χρησιμοποιεί: 1. Τις κάνουλες των αγωγών. 2. Τη συμβατική και δη την πυρηνική απειλή. 3. Την πολιτική αστάθεια και την αβεβαιότητα.

Ακόμη και αν οι κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ προκαλούν κόστος στη ρωσική οικονομία, δύσκολα μπορούν να την γκρεμίσουν. Και το επικίνδυνο είναι το εξής: Ότι εάν, όπως λένε οι Δυτικοί, ρίξουν τον Τσάρο από τον θρόνο, προτού πέσει, αν θα πέσει, θα τους πάρει μαζί του με τακτικά ή στρατηγικά πυρηνικά.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα