Οι προβλέψεις για το θήραμα φέτος- 10.000 δεν ανανέωσαν άδεια

Αισιόδοξοι για μια καλύτερη χρονιά από πλευράς θηράματος εμφανίζονται οι Λειτουργοί του Ταμείου Θήρας προειδοποιώντας παράλληλα για τις βαριές ποινές.

Συγκεκριμένα, Πανίκος Παναγίδης, ερωτηθείς στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» για τις πιο συνηθισμένες παραβάσεις ανέφερε ότι αυτή την περίοδο του λαγού και της πέρδικας όλοι οι κυνηγοί πρέπει να ανανεώνουν την άδειά τους, με την ποινή της μη ανανέωσης να φτάνει στις 2000 ευρώ συν το ποσό των προηγούμενων ετών που δεν είχε γίνει ανανέωση της άδειας. Επίσης, ένα άλλο πολύ συνηθισμένο αδίκημα είναι το κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή με το πρόστιμα

να αγγίζει και πάλι τα 2000 ευρώ.

Εξήγησε ότι λειτουργοί και θηροφύλακες αυτή την περίοδο βρίσκονται με περίπολα έξω, ειδικά τις ημέρες και τις παραμονές του κυνηγίου έτσι ώστε να εφαρμόζουν τη νομοθεσία αλλά και να καθοδηγούν τους κυνηγούς σε διάφορα άλλα θέματα. Επισήμανε ότι με τη ψήφιση της νέα νομοθεσίας το 2017 προβλέπονται αρκετά αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές. Κάλεσε τους κυνηγούς μάλιστα να καταγγέλλουν οποιαδήποτε λαθροθηρία.

Σύμφωνα με τον Τάσο Στασή, εκπρόσωπο τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγιού, ο αριθμός των κυνηγών στην Κύπρο φτάνει στους 43.000 ενώ από αυτούς οι 35.000 έχουν ανανεώσει μέχρι σήμερα τις άδειες κυνηγιού. Οι υπόλοιποι 8.000-10.000 αναμένεται να ανανεώσουν τις άδειες τους διαδικτυακά, τους οποίους κάλεσε να δηλώσουν το όνομα του κυνηγετικού συλλόγου απ όπου προέρχονται.

Όσον αφορά στις προβλέψεις για την κάρπωση θηράματος φέτος ανέφερε ότι ελπίζει ότι φέτος, όπως δείχνουν οι μελέτες του Ταμείου Θήρας, θα είναι ελαφρός καλύτερη από την περσινή. Πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι είχαμε και βροχές το τελευταίο δεκαπενθήμερο βοήθησε όχι μόνο το θήραμα αλλά και τους βιοτόπους.

Από πλευράς Ταμείο Θήρας ο Πανίκος Παναγίδης εξήγησε ότι ο αριθμός των σκυλιών για κάθε κυνηγό είναι στους τέσσερις και πρέπει να εκδώσουν ειδική άδεια με επιπρόσθετο κόστος δέκα ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα