Οι πρωτεύσαντες στο SigmaLive-Τα πρώτα συναισθήματα και οι στόχοι τους

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς και όχι μόνο απέδωσαν καρπούς. Παιδιά, που όπως ανέφεραν δεν στερήθηκαν τίποτα αλλά πάντα πρώτη σκέψη στο μυαλό τους ήταν ο στόχος τους, να εξασφαλίσουν μια θέση στο Πανεπιστήμιο.

Οι δύσκολες συνθήκες που διανύσαμε όλοι μας λόγω της πανδημίας, δεν στάθηκαν εμπόδιο ενώ αρκετοί από τους 13 συνολικά πρωτεύσαντες που εξασφάλισαν το απόλυτο 20 στις φετινές Παγκύπριες, δεν περίμεναν την επιτυχία.

Οι πρώτοι των πρώτων μίλησαν στο SigmaLive για την πρώτη τους αντίδραση με το άκουσμα των αποτελεσμάτων. 

Θέα

Παρασκευά

Συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού κατακλύζουν την Θέα Παρασκευά, η οποία εξασφάλισε το απόλυτο είκοσι στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Η Θέα η οποία φοιτούσε στο Λύκειο Ιδαλίου, μίλησε στο SigmaLive για την επιτυχία της, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων εξετάσεων.

Όπως ανέφερε νιώθει ευγνώμων, ενώ δεν περίμενε το αποτέλεσμα.

Σημείωσε πως το διάβασμα ήταν καθημερινό, ενώ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου της.

Ελένη Ευθυμιάδη

Μιλώντας στο SigmaLive η Ελένη Ευθυμιάδη, η οποία εξασφάλισε το απόλυτο είκοσι και φοιτούσε στο Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ανέφερε πως ακόμη δεν το πιστεύει.

«Αν και περίμενα ότι έγραψα καλά, πάντα υπάρχουν οι αμφιβολίες», σημείωσε.

Ο ενθουσιασμός, όπως είπε, είναι πολύ μεγάλος, ενώ το ευτυχές γεγονός το μοιράστηκε πρώτα με μέλη της οικογένειάς της. 

Το δίδυμο 20 των Παγκύπριων!Ο Μάριος κι η Ειρήνη Σκίτσα

Η Ειρήνη και ο Μάριος Σκίτσας, δίδυμα παιδιά από το Παραλίμνι κατάφεραν να βρίσκονται μαζί στη λίστα με τους πρωτεύσαντες των Παγκύπριων Εξετάσεων και εξασφάλισαν το απόλυτο 20.

Εκτός από σκληρή δουλειά σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία τους έπαιξε και η σχέση που έχουν, όπως οι ίδιοι εκμυστηρεύτηκαν μιλώντας στο  SigmaLive.

Νικόλας Κωνσταντινίδης

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου εξασφάλισε θέση ο Νικόλας Κωνσταντινίδης.

Μιλώντας στο SigmaLive, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και ενθουσιασμένος ενώ αισθάνεται ικανοποίηση και λύτρωση καθώς οι κόποι του απέδωσαν καρπούς εξασφαλίζοντας είκοσι.

Χαράλαμπος Γεωργίου

Το μοναδικό απόλυτο 20 στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, εξασφάλισε ο Χαράλαμπος Γεωργίου, μαθητής του Λυκείου Πολεμιδιών στην Λεμεσό.

Ο Χαράλαμπος ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, και μιλώντας στο SigmaLive είπε πως το μόνο που στερήθηκε για την επιτυχία ήταν οι εξόδοι. «Βέβαια στη συνέχεια βοήθησε και η καραντίνα», είπε χαρακτηριστικά.

Λουίζα Καμπανέλλα

Χαρούμενη και περήφανη αισθάνεται η Λουίζα Καμπανέλλα, η οποία εξασφάλισε το απόλυτο είκοσι στις Παγκύπριες εξετάσεις και την πρώτη θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μιλώντας στο SigmaLive μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ανέφερε πως αισθάνεται χαρούμενη και περήφανη.

Δημήτρης Φραντζέσκου

Μεγάλη χαρά για τη δική του επιτυχία αλλά και για τους υπόλοιπους δώδεκα που εξασφάλισαν το απόλυτο είκοσι, εξέφρασε ο Δημήτρης Φραντζέσκου.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Δημήτρης ο οποίος φοιτούσε στο Λύκειο Αραδίππου, ανέφερε πως η εξ αποστάσεως φοίτηση ήταν δύσκολη καθώς έπρεπε να μελετηθεί περισσότερο διδακτικό υλικό. 

Μαρίνα Περικλέους

Ενθουσιασμένη, συγκινημένη και ευχαριστημένη για το αποτέλεσμα που έφερε στις Παγκύπριες εξετάσεις, δήλωσε στο SigmaLive η Μαρίνα Περικλέους, η οποία εξασφάλισε το απόλυτο είκοσι.

Όπως ανέφερε δεν περίμενε το αποτέλεσμα αν και γνώριζε πως τα πήγε καλά.

Η περίοδος της καραντίνας ήταν κάτι πρωτόγνωρο, δύσκολο και ψυχοφθόρο καθώς καθημερινά ήμασταν μπροστά στον υπολογιστή, σημείωσε, ωστόσο τόνισε πως η βοήθεια από τους καθηγητές ήταν πολύτιμη. 

Αφροδίτη Κυπριανού

Ευτυχισμένη για το απόλυτο είκοσι και την θέση που εξασφάλισε, δήλωσε στο SigmaLive η Αφροδίτη Κυπριανού.

Όπως ανέφερε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων εξετάσεων, η διαδικασία ήταν κουραστική ειδικά μετά τον ιό και τα διαδικτυακά μαθήματα.

Διάβαζα συστηματικά και όλο τον χρόνο, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Χρύσα Κανάρη

Δεν περίμενε το απόλυτο είκοσι στις Παγκύπριες εξετάσεις η Χρύσα Κανάρη, η οποία μίλησε στο SigmaLive για την επιτυχία της.

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα, συγκινήθηκα και με την χαρά των γονιών μου, που είναι στόχος μου να τους κάνω περήφανους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά της δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά το ξέσπασμα του ιού, σημείωσε πως έπεσε το ηθικό της στην αρχή ωστόσο μετά άδραξε την ευκαιρία για περισσότερο διάβασμα και ξεκούραση βάσει προγράμματος.

Σημειώνεται πως όλοι οι μαθητές εξασφάλισαν το απόλυτο 20.Τo SigmaLive προσπάθησε να επικοινωνήσει με όλα τα παιδιά ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με 2 από τους συνολικά 13 πρωτεύσαντες. Το SigmaLive εύχεται σ' όλα τα παιδιά που έλαβαν μια θέση στην Κύπρο ή σε Στρατιωτικές Σχολές, ή αναμένουν μια θέση για Ελλάδα ή θα μεταβούν στο εξωτερικό για σπουδές, πολύ καλή σταδιοδρομία! 

Keywords
Τυχαία Θέματα