Οι πρωταθλητές επέστρεψαν: Αυτή είναι η νέα Μερσέντες W09

Η Μερσέντες παρουσίασε πριν από λίγη ώρα με κάθε επισημότητα το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018, έχοντας, φυσικά, ως μοναδικό της στόχο τη διατήρηση των σκήπτρων.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια, τέσσερις ολόκληρες σεζόν. Στην κορυφή- τόσο των οδηγών (Χάμιλτον 3, Ρόσμπεργκ 1), όσο και των κατασκευαστών. Μετά την 4ετία κυριαρχίας της Ρεντ Μπουλ (2010-2013), υπήρξε ασημί... εγκαθίδρυση, με το στέμμα να παραμένει «πεισματικά», θαρρείς, στο κεφάλι των Γερμανών.

Δεν είναι δύσκολο, επομένως, να καταλάβει κανείς ποιος είναι ο στόχος της Μερσέντες για τη νέα

σεζόν που αρχίσει σ' έναν, περίπου, μήνα- σωστά;

Οι πρωταθλητές παρουσίασαν πριν από λίγο την F1 W09 EQ Power+ (όπως είναι το πλήρες όνομα του μονοθέσιου), με το οποίο φιλοδοξούν να κάνουν και πάλι το double.

Το αυτοκίνητο δεν παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές με το περσινό, με το ρύγχος και την «κάπα» του να είναι παρεμφερή με αυτά του 2017, ενώ και τα brake ducts μοιάζουν πανομοιότυπα. Η εισαγωγή πάνω από το κεφάλι του οδηγού δεν παρουσιάζει κι αυτή σημαντικές διαφορές, ενώ οι εισαγωγές των sidepods είναι απολύτως ευθύγραμμες (εν αντιθέσει με το χαρακτηριστικό «καμπυλωτό» τους σχήμα).

Η μεγάλη διαφοροποίηση, φυσικά, είναι το Halo (μαύρο αντί για το αναμενόμενο γκρι), το οποίο όπως... πάντα, χαλάει την ομορφιά του μονοθέσιου.

Το οδηγικό δίδυμο δεν άλλαξε, κι έτσι στα δύο κόκπιτ θα κάθονται ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λιουίς Χάμιλτον, έχοντας για team-mate του τον (ικανοποιητικό, πέρυσι) Βάλτερι Μπότας.

W09, λοιπόν, εν αναμονή της παρουσίασης της νέας Φεράρι, η οποία αναμένεται ν' αποτελέσει τον μεγάλο αντίπαλο της κατόχου του τίτλου.

Όπως και να 'χει, στη θεωρητική σκακιέρα του τίτλου, η Μερσέντες ξεκινάει με τα λευκά και έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Το αν θα καταφέρει να κάνει για 5η σερί χρονιά «ματ», εξαρτάται εν πολλοίς κι από το αν η Κόκκινη Βασίλισσα θα έχει κινηθεί σωστά στα δικά της τετραγωνάκια.

Θα έχει, όμως;

Keywords
Τυχαία Θέματα