Οι ομάδες της πρώτης εξάδας...με αριθμούς

Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και πλέον οι ομάδες θα δώσουν "μάχη" στα πλέι οφ. Στο πρώτο γκρουπ, όλοι έχουν στόχους και τα παιχνίδια που έρχονται αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Πρωτάθλημα και Ευρώπη θα κριθούν μέσα από τα ντέρμπι της πρώτης εξάδας. 

Η Ομόνοια με απολογισμό 43 βαθμούς βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Τους ίδιους βαθμούς μάζεψε και η Ανόρθωση η οποία τερματίζει στη 2η θέση αφού στη μεταξύ τους ισοβαθμία υπερτερεί η Ομόνοια. Οι πράσινοι διαθέτουν και την καλύτερη άμυνα καθώς μέχρι στιγμής δέχθηκαν μόνο 13 γκολ.

Πέτυχαν 31 γκολ ενώ δέχθηκαν και τις λιγότερες ήττες. Τρεις φορές έχασε η Ομόνοια σε 22 αγώνες, έφερε επτά φορές ισοπαλία ενώ μετρά 12 νίκες. 

Η Μεγάλη Κυρία έχει 13 νίκες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα του πρώτου γκρουπ, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος καθώς πέτυχε 42 τέρματα ενώ η εστία της παραβιάστηκε 21 φορές. Τα περισσότερα τέρματα τα δέχθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές. 

Ο ΑΠΟΕΛ που ακολουθεί στην 3η θέση με 39 βαθμούς, μετρά 11 νίκες, 6 ισοπαλίες ενώ δέχθηκε την ήττα 5 φορές. Έχει πετύχει 35 τέρματα ενώ η εστία του παραβιάστηκε μόνο 15 φορές. Έχει την δεύτερη θέση, μετά από την Ομόνοια όσον αφορά τα τέρματα που έχει δεχθεί. 

Ακολουθεί στην 4η θέση ο Απόλλωνας με 38 βαθμούς. Η ομάδα της Λεμεσού πέτυχε 12 νίκες, έφερε 2 φορές ισοπαλία ενώ μετρά τις περισσότερες ήττες από τις ομάδας της εξάδας καθώς έχασε 8 φορές μέχρι στιγμής. Πέτυχε 38 τέρματα ενώ η εστία του παραβιάστηκε πιο πολλές φορές από κάθε άλλη ομάδα και συγκεκριμένα 29 φορές. 

Με την ολοκλήρωση της Α φάσης η ΑΕΚ βρίσκεται στην 5η θέση με 35 βαθμούς. Πέτυχε 9 νίκες, έχασε 5 φορές ενώ είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρώτο γκουπ, με το "Χ" να εμφανίζεται στα παιχνίδια της 8 φορές. Η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε 36 τέρματα ενώ δέχθηκε 26.

Τέλος, η 6η ΑΕΛ έχει μαζέψει στα 22 παιχνίδια που έδωσε, 31 βαθμούς. Μετρά 8 νίκες ενώ 7 φορές έφερε ισοπαλία και άλλες τόσες γνώρισε την ήττα. Πέτυχε 27 τέρματα, τα λιγότερα από τις πέντε πιο πάνω ομάδες και η εστία της παραβιάστηκε 26 φορές. 

Με αυτούς τους αριθμούς, πάνε στην Β' φάση του πρωταθλήματος οι ομάδες της πρώτης εξάδας. Αν θέλουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει, τότε πρέπει να βελτιωθούν εκεί που υπάρχουν αδυναμίες καθώς ακολουθούν μόνο ντέρμπι και οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα