Οι Οικολόγοι θα ενισχύσουν τη διεκδίκηση για το περιβάλλον

Η πολυπρόσωπη εκπροσώπηση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών στο νέο Κοινοβούλιο θα ενισχύσει τη διεκδίκηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, μιλώντας σε εκδήλωση, στη Λεμεσό, στην οποία παρουσιάστηκε το Περιβαλλοντικό Κοινοβουλευτικό Έργο του Κινήματος.

Ο Γιώργος Περδίκης είπε πως «ήταν μια δύσκολη πενταετία, όπου τα θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής κακώς κατέβηκαν, ακόμα πιο κάτω στη βαθμίδα του δημοσίου ενδιαφέροντος».

Ωστόσο ανέφερε ότι το Κίνημα Οικολόγων κατάφερε την περίοδο αυτή να παρουσιάσει αξιόλογο

έργο στη Βουλή για την προστασία του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και των δικαιωμάτων του απλού πολίτη, κυρίως μέσα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Πρόσθεσε όμως ότι ένα μεγάλο μέρος του έργου αυτού παραμένει ανολοκλήρωτο και «εκκρεμεί».

«Μας περιμένουν μεγάλα ανοικτά θέματα στο τομέα του περιβάλλοντος, όπως πχ η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η νομοθεσίες για τα ζώα, η ενίσχυση της νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές Νatura 2000 κοκ», είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Η πολυπρόσωπη εκπροσώπηση μας στο νέο κοινοβούλιο θα ενισχύσει τη διεκδίκηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων, αφού η κατανομή του έργου στη Βουλή θα απελευθερώσει δυνάμεις που θα επικεντρωθούν στα περιβαλλοντικά θέματα, για να έχουμε ακόμα πιο καλά αποτελέσματα» πρόσθεσε.

«Δεν είναι λοιπόν αρκετό να καταδικάζουμε τις καταστροφικές για τη φύση και για τον άνθρωπο πολιτικές που ακολουθούν τα κόμματα που εξουσιάζουν και καταπιέζουν τους ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον. Η μουρμούρα, η αποχή και η αποστροφή δεν λύνουν τα μεγάλα προβλήματα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, ούτε αντιμετωπίζουν τις απειλές για το φυσικό περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής. Μέσα στη Βουλή αποδεικνύεται με αριθμούς και γεγονότα ότι είμαστε το ανάχωμα σε αυτές τις πολιτικές συμπεριφορές των κομμάτων» ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα