«Οι νοσηλευτές δέχονται πρώτοι τα πυρά – Όλα ξεκινούν από την υποστελέχωση»

Πάντα οι νοσηλευτές είναι στην πρώτη γραμμή και είναι οι πρώτοι που δέχονται τα πυρά, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ο  Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Αντιπρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ.

Μιλώντας για τις καταγγελίες για επιθετικές συμπεριφορές και ενέργειες κατά του νοσηλευτικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ, σημείωσε πως το εν λόγω θέμα συζητήθηκε πολλές φορές με το Υπουργείο Υγείας και έλαβαν υποσχέσεις, ωστόσο καμία δεν υλοποιήθηκε.

Λαμβάνονται

μέτρα μετά από κάποιο επεισόδιο και μετά παραμερίζονται όλα, ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πρέπει να εφαρμοστούν διαχρονικές λύσεις.

Την ίδια ώρα τόνισε πως συμφωνήθηκε με την ΠΑΣΥΝΟ ότι σε περίπτωση που γίνει παρόμοιο περιστατικό, την ίδια ακριβώς στιγμή τα μέλη τους θα  αποσυρθούν επ’ αόριστον από το σημείο διαλογής στο ΤΑΕΠ.

Όλα ξεκινούν από το θέμα της υποστελέχωσης, είπε, σημειώνοντας πως όταν δεν υπάρχει προσωπικό να εξυπηρετήσει τους ασθενείς, είναι φυσικό επακόλουθο να προκληθεί εκνευρισμός. ​

Keywords
Τυχαία Θέματα