Οι νέοι γνωρίζουν το «LIFE-foodprint»

Συνεχίζοντας τις εκστρατείες διαφώτισης και ενημέρωσης γύρω από το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων με στόχο την μείωση του και την προστασία του περιβάλλοντος, οι εταίροι του προγράμματος «LIFE-foodprint», καλούν αυτή τη φορά τους νέους σε εκδήλωση διαλόγου.

Συγκεκριμένα, το Σώμα Ακριτών και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, προσκαλούν το κοινό σε εκδήλωση διαλόγου, μεταφοράς γνώσεων και δικτύωσης, με θέμα «Τέρμα στη σπατάλης τροφίμων στην Κύπρο».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, η ώρα 15:00 μμ, στο «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ» με την ονομασία

«ΤΟ ΣΤΕΚΙ», στην οδό Περικλέους 66, ΛΕΥΚΩΣΙΑ (εντός των τειχών, πάροδος Ρηγαίνης).

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

*Καλωσόρισμα – Εισαγωγή: FOODprint - η εκστρατεία μας

*Υπολογιστής Σπατάλης

*Πλατφόρμα Συνεργασίας

*Προβολή βίντεο

*Διάλογος με τους συμμετέχοντες

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα αναλάβει ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος της «Opinion &Action», Κυριάκος Πιερίδης, εταίρος του έργου.

Τον συντονισμό θα αναλάβει η Γεωργία Λιασή, εκπρόσωπος από το «Σώμα Ακριτών» και η Ρούλα Γεωργοπούλου, εκπρόσωπος από το «Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας».

LIFE FoodPrint – Kύπρος

Το έργο «LIFE - FOODPRINT» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εστιάζει στο περιβαλλοντικό πρόβλημα της σπατάλης των τροφίμων . Στόχος του έργου είναι, σε πρώτο στάδιο, η συνειδητοποίηση από πλευράς του κοινού και ειδικών ομάδων στόχων της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τα οργανικά απόβλητα και η ευαισθητοποίηση του, με απώτερο στόχο την αλλαγή συμπεριφοράς. Η βιώσιμη κατανάλωση και η διαχείριση των αποβλήτων αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα και εμπλέκει όλο το φάσμα της κοινωνίας, από τα νοικοκυριά, τους καταναλωτές μέχρι και τους επαγγελματίες στο χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης. Η ενημέρωση των ομάδων στόχων θα συμβάλλει στην αλλαγή των αντιλήψεων τους και στην υιοθέτηση φιλικών περιβαλλοντικών πρακτικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα της εκστρατείας μας μέχρι σήμερα! εδώ

Σώμα Ακριτών

Το Σώμα Ακριτών είναι οργάνωση νέων και παιδιών και είναι εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τη νομοθεσία της Κύπρου. Σκοπός του είναι να ωφεληθούν οι νέοι, να ευαισθητοποιηθούν σε διάφορα σημαντικά θέματα και να ωφελήσουν στη συνέχεια την κοινωνία και τον τόπο μας. «Αγαπούμε τη φύση, την εξερευνούμε και θέλουμε να την προστατέψουμε. Θέλουμε να προάξουμε τον εθελοντισμό και τον ακτιβισμό και να είμαστε ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία. Αν και η έμφαση είναι στη μελέτη και στην επιβίωση στη φύση, οι Ακρίτες ενδιαφέρονται για πολλά και διάφορα θέματα. Η προστασία του περιβάλλοντος, ο ακτιβισμός, ο αθλητισμός και γενικά το να είμαστε ενεργοί και δραστήριοι νέοι είναι εξίσου σημαντικά για εμάς» αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου το Σώμα Ακριτών.

Περισσότερο στον σχετικό σύνδεσμο: https://somaakriton.org/

Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας

Από πλευράς το ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει για το Πολυδύναμο Κέντρο, «Στο Δήμο Λευκωσίας επενδύουμε πολλά στις πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζοντας στην πράξη όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Η τοπική αυτοδιοίκηση προσφέρει στήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη και ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς, την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και την κοινωνική αλληλεγγύη».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
LIFE#45foodprint,