Οι μεγαλοοφειλέτες το πρόβλημα των τραπεζών

Διαδοχικές συναντήσεις με την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική είχαν σήμερα οι επικεφαλής της Τρόϊκας, με τους οποίους συζήτησαν το θέμα των μη εξυπηρετουμένων δανείων και των αναδιαρθρώσεων.

Με τους μικροοφειλέτες προχωρεί η διαδικασία της αναδιάρθρωσης, αλλά με τους μεγαλοοφειλέτες υπάρχει πρόβλημα λόγω του ότι εκμεταλλεύονται την εκκρεμότητα

στο θέμα των εκποιήσεων, τόνισαν στους επικεφαλής της Τρόϊκας ο Διευθύνων Σύμβουλος και στελέχη της Τράπεζας Κύπρου.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης, πρόσθεσαν, είναι ότι το 51% των δανείων των ανέργων έχει αναδιαρθρωθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τράπεζα Κύπρου ζήτησε βοήθεια από την Τρόϊκα για την απλοποίηση των διαδικασιών της Κ.Τ. στις αναδιαρθρώσεις, την ενίσχυση της ρευστότητας και την μείωση των επιτοκίων.Η Τράπεζα Κύπρου επισήμανε την ίδια ώρα, πως σε περίπτωση που η αξιολόγηση αρχίσει και η έκθεση της ΤρόΪκας θα είναι αρνητική, θα δημιουργηθούν προβλήματα και το Συγκρότημα δεν θα μπορεί να δίνει δάνεια, αλλά ούτε να μειώσει τα επιτόκια και τον ΕLA.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δανειστές κατανοούν τις ανησυχίες της Τράπεζας, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της βουλής να δώσουν σύντομα οριστική λύση στο θέμα των εκποιήσεων.Η ηγεσία της Τρόικας είχε επίσης συνάντηση και με τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Ελληνικής, την πρώτη από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο Μπερτ Πάιλς. Νωρίς το απόγευμα, οι επικεφαλής της Τρόικας μετέβησαν στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου είχαν την 2η συνάντηση τους με τον Υπουργό Οικονομικών.Επί τάπητος τέθηκαν οι αποκρατικοποιήσεις, το ΓΕΣΥ και γενικότερα η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις. Λίγο νωρίτερα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου, στην παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, έγινε στους εκπροσώπους των κομμάτων και των συντεχνιών η παρουσίαση της μελέτης για την μεταρρύθμιση στο δημόσιο, που ετοίμασαν η Παγκόσμια Τράπεζα και η δημόσια υπηρεσία της Αγγλίας.Όσον αφορά στο ΓΕΣΥ, ο Υπουργός Υγείας θα τα πει εκ νέου την Παρασκευή με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα