Οι Κινέζοι θέλουν ν' αλλάξει το Champions League!

Η Wanda, ένας όμιλος Κινέζων, που έχει αγοράσει το 20% της Ατλέτικο Μαδρίτης αντί 45 εκατ. ευρώ, έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο για τον τερματισμό αυτού που σήμερα γνωρίζουμε ως Champions League. Η τουλάχιστον τη δομή του.

Μπορεί ακόμα να είναι μια ιδέα, αλλά ο Γουάνγκ Γιανλίν, ιδιοκτήτης της εταιρείας και ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, σχεδιάζει να καλέσει τον Οκτώβριο τους ηγέτες των πιο ισχυρών συλλόγων στην Ευρώπη, προκειμένου να συζητήσουν για την αναδιάρθρωση

του Champions League , κάτι που αναμφίβολα αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην UEFA.

Ο ίδιος βεβαιώνει ότι σύμφωνα με το σχέδιο αυτό τα έσοδα της διοργάνωσης μπορούν να αυξηθούν «1 δις περισσότερα απ' ό,τι σήμερα». Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, έχει αποκλειστεί η ιδέα ενός πρωταθλήματος που περιλαμβάνει τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Η πρόθεση είναι να ανανεωθεί το ισχύον σύστημα του Champions League, θεωρώντας ότι αυτήν τη στιγμή είναι μια «πυραμίδα που αποτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη».

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά δύσκολο να πραγματοποιηθεί γιατί το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες και να υπάρξει η έγκριση της UEFA φαίνεται πιο περίπλοκο.

Προς το παρόν, τον περασμένο χρόνο πήρε τον έλεγχο της ελβετικής εταιρείας Infront Sports &Media με 1,060 δις ευρώ, αναλαμβάνοντας έτσι τα δικαιώματα για όλες τις εκδηλώσεις της FIFA έως το 2022.

Ο Γουάνγκ Γιανλίν δημιούργησε το Κύπελλο της Κίνας, ένα τουρνουά με τρεις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα. Θα ξεκινήσει από το 2017. Αργότερα σχεδιάζεται να αυξηθεί σε οκτώ ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο η Wanda έγινε χορηγός της FIFA μέχρι το 2030.

Η Κίνα, που προσπαθεί να αναπτύξει το πρωτάθλημά της με μεγάλες οικονομικές επενδύσεις, εισέρχεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ήδη έχει συμμετοχή σε ομάδες όπως οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Εσπανιόλ, Γρανάδα, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Ίντερ, Άστον Βίλα και άλλες πολλές στην Ευρώπη.

Με ένα παιχνίδι ανοίγει η αυλαία
EUROPA LEAGUE
Με την αναμέτρηση Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, η οποία απέκλειε την Ομόνοια στον 2ο προκριματικό, και Σεντ Ετιέν, η οποία άφησε εκτός συνέχειας την ΑΕΚ Αθηνών, ανοίγει σήμερα η αυλαία των play off του Europa League. Αύριο τα σπουδαία για τις τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν τη φάση της διοργάνωσης, όπως φυσικά και για την ΑΕΚ Λάρνακας που φιλοξενεί την Σλόβαν Λίμπερετς.

Εκτός έδρας αγωνίζονται οι δύο από τις τρεις ελληνικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Τυφλίδα κόντρα στην τοπική Ντιναμό, ενώ ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην Πορτογαλία για την πρώτη αναμέτρηση με την Αρούκα. Σχετικά ευκολότερο αναμένεται το ματς του Παναθηναϊκού, που φιλοξενεί τη δανέζικη Μπρόντμπι με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα για τη ρεβάνς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Α΄ αγώνων των play off:
Μπεϊτάρ - Σεντ Ετιέν 19:00

Αύριο
Αστάνα - ΜΠΑΤΕ
Ντιναμό Τυφλίδας - ΠΑΟΚ
Σεντερίσκε - Σπάρτα Πράγας
Κράσνονταρ - Παρτιζάνι
Μίντιλαντ - Οσμανλισπόρ
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Χάιντουκ Σπλιτ
Καμπάλα - Μάριμπορ
Γκέτεμποργκ - Καραμπάχ
Σλάβια Πράγας - Άντερλεχτ
Αούστρια Βιένης - Ρόζενμποργκ
ΑΕΚ Λάρνακας - Σλόβαν Λίμπερετς
Μπασακσεχίρ - Σαχτάρ Ντόνετσκ
Λοκομοτίβα - Γκενκ
Παναθηναϊκός - Μπρόντμπι
Φενερμπαχτσέ - Γκρασχόπερς
Βοϊβοντίνα - Άλκμααρ
Άστρα Τζιούρτζιου - Γουέστ Χαμ
Γάνδη - Σκεντίγια
Σασουόλο - Ερυθρός Αστέρας
Αρούκα - Ολυμπιακός
Τρέντσιν - Ραπίντ Βιένης

Keywords
Τυχαία Θέματα