Οι ΗΠΑ την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων

Στους αγώνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής για το «Κύπελλο του Προέδρου» (ISSF PRESIDENT’S CUP 2021), που φιλοξενήθηκαν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας από τις 19 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, ενώ οι Ιταλοί «μάζεψαν» τα πιο πολλά μετάλλια, έξι συνολικά (2 χρυσά, ένα αργυρό και 3 χάλκινα, την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων εξασφάλισαν οι ΗΠΑ με 3 χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο!

Τρίτη κατετάγη η Τσεχία με 3 μετάλλια (2 χρυσά κι ένα αργυρό)! Στους αγώνες όπου πήραν μέρος οι 12 κορυφαίοι σκοπευτές και σκοπεύτριες στα αγωνίσματα σκητ και τραπ, οι 48 αθλητές και αθλήτριες προέρχονταν από 22 χώρες. Από αυτές, οι 12 εξασφάλισαν τα 28 μετάλλια της διοργάνωσεις (8 χρυσά, 8 αργυρά και 12 χάλκινα), ενώ οι άλλες 10 (μεταξύ των οποίων και η Κύπρος) έμειναν χωρίς την παρουσία αθλητή τους στο βάθρο. Οι 12 χώρες που έβαλαν τη σημαία τους στον πίνακα των μεταλλίων ήταν οι ακόλουθες:

Α/Α          ΧΩΡΑ                    ΧΡΥΣΑ            ΑΡΓΥΡΑ        ΧΑΛΚΙΝΑ           ΣΥΝΟΛΟ 

          1.        Η.Π.Α.                      3                  1                  -                   4

          2.        ΙΤΑΛΙΑ                    2                  1                  3                  6

          3.        ΤΣΕΧΙΑ                    2                  1                  -                   3

          4.        ΙΣΠΑΝΙΑ                  1                  -                   -                   1

          5.        ΣΛΟΒΑΚΙΑ                -                   2                  1                  3

          6.        ΚΟΥΒΕΪΤ                  -                   1                  1                  2

          7.        ΑΙΓΥΠΤΟΣ                -                   1                  -                   1

          7.        ΔΑΝΙΑ                     -                   1                  -                   1

          9.        ΡΩΣΙΑ                      -                   -                   3                  3

          10.      ΓΑΛΛΙΑ                    -                   -                   2                  2

          11.      Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ            -                   -                   1                  1

          11.      ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ              -                   -                   1                  1         

                    ΣΥΝΟΛΟ                     8                      8                      12*                 28           

* Στα αγωνίσματα των «ζευγαριών» (Trap Mixed Team και Skeet Mixed Team), απονεμήθηκαν δυο αργυρά μετάλλια.

Την Κύπρο όπως είναι γνωστό, στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, εκπροσώπησε η πρωταθλήτρια μας Κωνσταντίνα Νικολάου, η οποία τόσο στην ατομική κατάταξη του σκητ γυναικών, όσο και στο Skeet Mixed Team, που αγωνίστηκε με παρτενέρ τον Φιλανδό Ετού Κολιόνεν έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς του κάθε αγωνίσματος.

Γ.Σ. και εκλογές της ESC

Παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων για το PRESIDENT’S CUP, από τις 21 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο LORDOS BEACH στη Λάρνακα, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής ESC, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Ο τέως πρόεδρος της ESC και πρόεδρος της ISSF, Ρώσος Βλαδιμίρ Λίσιν, δεν επαναδιεκδίκησε την εκλογή του στην Ευρωπαϊκή για να αφοσιωθεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Υποψήφιοι για το κορυφαίο αξίωμα της ESC ήταν ο Ρώσος Αλεξάντερ Ράτνερ και ο Ιταλός Λουτσιάνο Ρόσσι. Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ανεδείχθη ο Αλεξάντερ Ράντερ με 52 ψήφους, έναντι 43 του Ιταλού υποψήφιου. Στη ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων, ο Κύπριος υποψήφιος Πέτρος Κυρίτσης, εξασφάλισε 62 ψήφους που ήταν οι περισσότεροι από όλους τους αντιπάλους του. Τη ΣΚΟΚ, στη Γενική Συνέλευση της ESC εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τζοβάνης Σαββίδης και Μιχάλης Διάκος.

Παράβαση FITASC

Στη Γ.Σ. της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής, προσκλήθηκε και έκαμε παρέμβαση ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC, Ζιαν Φρανσουά Παλίγκας, για το θέμα του μολύβδου, που συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά όλα τα σκοπευτήρια, τις Σκοπευτικές Οργανώσεις και Ομοσπονδίες. Ο κ. Παλίγκας κατέθεσε στη συνέλευση την εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη της FITASC, η οποία αποδεικνύει ότι ο μόλυβδος δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο θέλουν να τον παρουσιάζουν τα διάφορα αντικυνηγετικά κινήματα στην Ευρώπη, αντίθετα πολύ πιο επικίνδυνα θα είναι τα μέταλλα που προωθούν για το κυνήγι και τη σκοποβολή, τόσο για την υγεία όσο και για την ασφάλεια του κοινού. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της FITASC, όλοι όσοι αγαπούν το άθλημα της σκοποβολής θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, για να προλάβουν ανεπιθύμητες απαγορεύσεις.     

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ,ipa