«Οι ΗΠΑ θα φτιάξουν διάδρομο προσγείωσης βομβαρδιστικών B-52 στο Ιράκ»

Πηγή από υπηρεσίες ασφαλείας ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατασκευάσουν διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης για βομβαρδιστικά τύπου B-52 στο Ιράκ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης για στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου B-52 στην αεροπορική βάση αλ-Άσαντ στο Ιράκ, όπως δήλωσε πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας στον τηλεοπτικό σταθμό Al Sumaria.

«Ο στρατός των ΗΠΑ

προτίθεται να κατασκευάσει έναν τεράστιο διεθνή διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης υψηλής απόδοσης για στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου B-52 στην αεροπορική βάση Άιν αλ-Άσαν», ανέφερε η πηγή στον τηλεοπτικό σταθμό.
Πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα εκεί είχαν επεκτείνει την υποδομή για να κατασκευάσουν έναν διάδρομο για βομβαρδιστικά.

Νωρίτερα, η Wall Street Journal έκανε λόγο για σχέδια του Πενταγώνου να στείλουν βομβαρδιστικά Β-52 στην χώρα, η οποία «βράζει» μετά την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Την Κυριακή, το Ιρακινό κοινοβούλιο ψήφισε για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την χώρα.

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα