Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για την επόμενη φάση της πανδημίας – Τι αλλάζει

Καθώς η μετάλλαξη Όμικρον δεν συνοδεύεται από σοβαρή νόσηση ή αυξημένες νοσηλείες Ευρώπη και ΗΠΑ χαλαρώνουν μέτρα και προβάρουν την επόμενη μέρα. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν την Τετάρτη ότι προετοιμάζονται για την επόμενη φάση της πανδημίας COVID-19 καθώς μειώνονται

τα κρούσματα που σχετίζονται με την Όμικρον. Σε αυτή την επόμενη φάση συνδράμει και το CDC αφού ετοιμάζονται νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση μάσκας.

Τα πλάνα για την επόμενη φάση έρχονται καθώς ολοένα και περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ χαλαρώνουν τους περιορισμούς την ώρα που μειώνονται τα κρούσματα. Όπως μεταδίδει το Reuters,  ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων επτά ημερών μειώθηκε κατά 40% από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών στο νοσοκομείο μειώθηκε κατά 28% και ο μέσος ημερήσιος θάνατος μειώθηκε κατά 9%, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι πεθαίνουν από Covid-19 κατά «υψηλό» ποσοστό

«Προχωράμε προς μια εποχή που ο COVID-19 δεν είναι κρίση, αλλά κάτι από το οποίο μπορούμε να προστατευτούμε και να αντιμετωπίσουμε. Ο πρόεδρος και η ομάδα μας για τον COVID σχεδιάζουν ενεργά για το μέλλον», δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του COVID-19, Jeff Zients.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξετάζουν νέες οδηγίες για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του πότε πρέπει να φοράμε μάσκες, δήλωσε η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky στην ίδια ενημέρωση, προσθέτοντας ότι η χωρητικότητα του νοσοκομείου θα είναι βασικός δείκτης.

Το CDC αναμένει ότι πολλές από τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές θα εκδοθούν στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, περίπου την ίδια στιγμή που θα αρθούν οι εντολές μάσκας σε πολλές πολιτείες, η Walensky.

«Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους ένα διάλειμμα από πράγματα όπως η χρήση μάσκας όταν αυτές οι μετρήσεις είναι καλύτερες και στη συνέχεια να έχουμε τη δυνατότητα να τις προσεγγίσουμε ξανά εάν τα πράγματα χειροτερέψουν», είπε η Walensky.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν μάσκες σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν παρουσιάζουν συμπτώματα COVID-19, κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών, μετά τη διάγνωση του COVID-19 ή μετά από έκθεση σε άτομο με COVID-19.

Ο Tom Inglesby, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τεστ COVID-19, είπε ότι η κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα σε εταιρείες σχετικά με τον τρόπο ενίσχυσης της ικανότητας για τεστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα