Οι ηγεσίες που ηγούνται και δεν άγονται...

Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Μεγάλες και σοφές κουβέντες είπατε κύριε Πρόεδρε με φόντο το Κυπριακό στην αντιφώνησή σας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά την αναγόρευσή σας σε Επιτιμο Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου. Επειδή διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά ότι χρησιμοποιούνται τα μπαλκόνια και τα μικρόφωνα για να λέγονται μεγάλες κουβέντες οι οποίες δεν ακολουθούνται στην πράξη και επειδή με τέτοιες αντιφάσεις μεταξύ λόγων και έργων, η Κύπρος κινδυνεύει

να παραδοθεί στον ΑΤΤΙΛΑ δεμένη χειροπόδαρα, είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

• Σωστά ειπατε ότι οι κανόνες Δικαίου απο μόνοι τους δεν οδηγούν σε λύσεις, όπως και οι πολιτικές με άγνοια ή παραγνώριση του Δικαίου δεν οδηγούν σε βιώσιμες λύσεις. Όμως κύριε Πρόεδρε, οι πολιτικές σας αντιβαίνουν προς τα λεγόμενά σας. Η πολιτική σας, με την οποία επιμένετε σε λύση ΔΔΟ, της οποίας η βάση είναι το άδικο και το έγκλημα σε βάρος του Λαού μας που επέβαλε η Τουρκική κατοχή και τα παράνομα παράγωγά της, παραγνωρίζει τους κανόνες Δικαίου στους οποίους αναφερθήκατε, ούτε οδηγεί σε βιώσιμη λύση. Μετά την ομιλία σας αναμένουμε να δούμε και αναθεώρηση της πολιτικής σας για να μην αξιολογηθεί τελικά η ομιλία σας ως ακόμη μια δημαγωγία. Οι Κανόνες Δικαίου υπαγορεύουν και την πολιτική και στρατηγική που πρέπει να ακολουθείται για να διεκδικηθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Γιαυτό και επιμένουμε σε επανατοποθέτηση του Κυπριακού.

• Είπατε κύριε Πρόεδρε ότι, «Η πάροδος του χρόνου εξουδετερώνει το αρχικά δίκαιον, ή δημιουργεί νέα δεδομένα που οδηγούν σε νέους κανόνες ή οιονεί δίκαιον». Διαφωνούμε κάθετα με το απόφθεγμά σας καθότι το Διεθνές Δίκαιον ρητά προνοεί ότι εκεί που το Δίκαιον έχει καταπατηθεί και μάλιστα στο βαθμό και την έκταση που έχει καταπατηθεί στην Κύπρο , ο χρόνος δεν δημιουργεί δίκαιον. Επιπρόσθετα σημειώνουμε ότι όλα εξαρτώνται και απο το πώς αξιοποιείται ο χρόνος και δυστυχώς η πολιτική σας στο Κυπριακό δεν αξιοποιεί θετικά το χρόνο που περνά. Η πολιτική σας υποβοηθεί δυστυχώς την αδικία να εδραιώνεται, να γίνεται σιγά σιγα, πολιτικά αποδεκτή και της δημιουργεί και προϋποθέσεις για αναγνώριση και νομιμοποιήση. Γιαυτό, επιβάλλεται χωρίς άλλη καθηστέρηση να γίνει επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση και να σχεδιασθεί και αναπτυχθεί καθαρή αντικατοχική πολιτική η οποία θα θέση τέρμα στην αρνητική εξέλιξη του χρόνου.

• Είπατε επίσης κύριε Πρόεδρε, «Οι πολιτικές Ηγεσίες θα πρέπει να ηγούνται και οχι να άγονται απο τους Λαϊκιστές ή και απο τις συναισθηματικές εξάρσεις του Λαού». Απορρίπτουμε τους χαρακτηρισμούς σας για τον Κυπριακό Λαό και τη βούληση του στο Κυπριακό την οποία εξέφρασε το 2004. Με βάση το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος τότε, δεν μπορεί να συνεχίζετε με δικοινοτικό διάλογο και την επιδίωξη λύσης ΔΔΟ. Ο Κυπριακός Λαός δεν πάσχει απο συναισθηματικές εξάρσεις. Ο Λαός υποφέρει απο ξένη κατοχή και ανησυχεί για τα Δικαιώματα και το μέλλον του, διότι ακριβώς δεν βλέπει την Ηγεσία του να ηγείται αγώνα για αποκατάστασή τους. Αντίθετα ο Λαός βλέπει την Ηγεσία του να «άγετα» απο ξένα συμφέροντα και να επιμένει στη ξενόφερτη λύση ΔΔΟ και να αναλαμβάνει μάλιστα καθυπόδειξη των ξένων συμφερόντων ότι πρέπει να πείσει το Λαό να παραμερίσει τα Δίκαιά του και να αποδεχθεί τη ξενόφερτη λύση της ΔΔΟ.

Γιαυτό, σας καλούμε κύριε Πρόεδρε, να λειτουργήσετε επιτέλους ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, «αγόμενος» απο τη θέληση του Λαού για ελευθερία και δικαίωση, κάμνοντας πράξη, στη σωστή τους διάσταση , όλα όσα είπατε στην ομιλία σας και να Ηγηθείτε αγώνα αντικατοχικού για την απελευθέρωση της Κύπρου, στη βάση των αρχών Δικαίου που επικαλέστηκατε.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα