Οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στις θέσεις τους και την ερχόμενη Δευτέρα

ΝΑ ΜΗΝ "ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ" ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΔΙΚΑ.

Κάποιοι άνθρωποι πραγματικά ξεπερνούν τα όρια. Ότι και να συμβαίνει, δεν χάνουν ευκαιρία, είτε υπάρχει λόγος είτε όχι, να μιλήσουν με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο για τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Και σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς, στην οποία δεν είχαμε καμία ευθύνη για την απόφαση του ΥΠΠΑΝ για αναβολή της έναρξης των μαθημάτων για 5 μέρες, η οποία λήφθηκε χθες (μετά από γραπτό αίτημα των Οργανωμένων Γονιών), έτρεξαν με πολλά απαράδεκτα και προσβλητικά σχόλια να πουν μεταξύ άλλων ότι:
▪︎ οι εκπαιδευτικοί δεν ήθελαν να ανοίξουν τα σχολεία

για να συνεχίσουν να κάθονται και για να κάνουν διακοπές
▪︎ οι εκπαιδευτικοί ευθύνονται για την καθυστέρηση που θα υπάρξει στην έναρξη των μαθημάτων, την οποία και προκάλεσαν σκόπιμα
▪︎ κλπ κλπ κλπ κλπ .......

Αυτοί οι άνθρωποι, έστω οι λίγοι :
▪︎ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΠΑΝ
▪︎ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΕΠΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ 45 ΒΑΘΜΟΎΣ
▪︎ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΟΥΣΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΜΙΝΙΑ
▪︎ κλπ κλπ κλπ ......

■ Να τους θυμίσω μόνο ότι η ΠΟΕΔ και οι εκπαιδευτικοί:

▪︎ συμφώνησαν στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ενωρίτερα και παρουσιάστηκαν στις θέσεις τους, την 1η Σεπτεμβρίου αντί στις 7/9 όπως προβλέπουν οι κανονισμοί σχολείων.
▪︎συμφώνησαν να έρθουν φέτος οι μαθητές μας  στο σχολείο στις 7/9 αντί στις 14/7 όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, για τον γνωστό λόγο που δεν χρειάζεται να τον αναλύσω.

■ Τους υπενθυμίζω, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΑΔΙΚΑ, ότι οι εκπαιδευτικοί μας:

▪︎ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, τη Δευτέρα 7/9 και δεν θα πάνε διακοπές.
▪︎ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ στους 45 βαθμούς, για να καλύψουν την ανοργανωσιά άλλων, είτε τους πει το ΥΠΠΑΝ είτε όχι
▪︎ θα συνεχίσουν να οργανώνουν τα σχολεία μας από κάθε άποψη, για να υποδεχθούν τα παιδιά  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπό τις περιστάσεις.

■ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ  πλειοψηφία των εκπαιδευτικών μας αγαπούν τα παιδιά, αγαπούν το λειτουργημα τους, αγαπούν να διδάσκουν.Δεν κάνουν μόνο όσα προβλέπουν οι κανονισμοί, αλλά και περισσότερα από όσα προβλέπεται να κάνουν. Το μόνο που χρειάζονται από την κοινωνία είναι αγάπη και σεβασμό για το έργο που επιτελούν.

▪︎ Μην μου πείτε κάποιοι για τους πολύ λίγους και τις εξαιρέσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στα καθήκοντά τους. Είναι δουλειά του ΥΠΠΑΝ να τους εντοπίσει και να κάνει όσα ακριβώς προβλέπουν οι κανονισμοί. Εμείς ως ΠΟΕΔ δεν το εμποδίζουμε καθόλου.

*Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Α.Κί.ΔΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα